Foto: stefanm
Som si vedomí , že obsah tohoto receptu vyvolá u niekoho záporne reakcie vzhľadom na jeho recesisticke spracovanie a podanie . Ale berte to Zobraziť celý popisSom si vedomí , že obsah tohoto receptu vyvolá u niekoho záporne reakcie vzhľadom na jeho recesisticke spracovanie a podanie . Ale berte to ako "odľahčenie" jednotvárnosti receptov ktoré sa tu objavujú a nezatracujte ma za to . "S úsmevom je všetko ľahšie" !!!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
S prípravou tohto receptu je potrebné začať v noci . V bdelom , triezvom stave si upravíme ležanie vo vani a za svitu baterky vyčkávame kým sa v koši na prádlo neobjaví modré , chlpaté stvorenie . Keď sa presvedčíme otázkami typu :..." a budeš tu ešte keď sa ráno zobudím " ... a pod. , že je to králiček Azurit , chytíme ho za uši a rýchlym pohybom hrany dlane ho udrieme po zátylku . Prvý a posledný krát v živote vydá krátky piskľavý zvuk a môžme sa pustiť do prípravy jedla .
-
2
Modrej srsti zbavené a na kocky nakrájané mäso z Azuritka pridáme k ...
-
3
... urestovanej cibuľke , cesnaku a nadrobno nakrájanej koreňovej zelenine .
-
4
Podlejeme vývarom , pridáme bylinky a dusíme do mäkka .
-
5
V troch-štyroch lyžiciach kyslej smotany rozmiešame hladkú múku , rozriedime mliekom a pridáme k udusenemu mäsu . Krátko povaríme a podávame .
-
6
Ako prílohu som podával bylinkové noky a pivo .
-
7
Pri konzumácií sa mi stále pred očami objavovalo to hebké , ušaté stvorenie ktoré nám tak pomáha pri praní prádla , že som ani nemohol poriadne tu výbornú chuť Azuritkového mäska vychutnať . Ešteže všetko istilo pivko .
-
8
Ak nájdete v sebe odvahu a pripravíte si toto jedlo podľa tohto receptu určite si pochutíte . Len pri jeho príprave musíte mať "veselú myseľ" !!!
@stefanm , mäso z malého kráľa je jedno z veľmi mála, ktoré mne, málomäsožravcovi, celkom chutí, takže za recept 1+ a za kabaretné podanie 1+++. príjemne som sa zabavila. :-)))
super spracovanie....