
Muflonie stehno na staročeský spôsob
Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, ...

Kabbda (predjedlo z ovčej pečienky)
Je to recept na predjedlo z Maroka. Pripravujem ho ako ľahký obed, alebo večeru...

Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou
Shitake hríby zalejeme horúcou vodou a necháme ich v nej 15 minút, potom ich pokrájame na...

Bedľová pochúťka -jednohubka
Pochúťka preto, lebo sme mali len 2(slovom dve) Bedle jedlé. A chuť bola. Tak som...

Hranolky z kvaky a vajko z mikrovlnky
Dnes bola taká jednoduchá večera. Mala som jednu veľkú kvaku. Tak reku spravím z nej,...

Zapečená syrová špargľa
Tak toto je moja špargľová prvotina... až doteraz som mala pred touto zeleninou rešpekt... ako mňam keď...

Marinované kuracie rezančeky
V piatok tu bolo toľko snehu, že som sa nedostala na nákup, tak som bola...

Kovbojská fazuľka na cibulke
Bol som zvedaví aká je to dobrota, ktorú si robia kovboji vo vesternových filmoch. Tak som...

Hovädzie kocky na čiernom pive
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa so zeleninou a s čiernym pivom.

Kura na červenej kapuste-eintopf
Kura robievam ako eintopf na sudovej kapuste. Na dnešný nedeľný obed som zvolila pre zmenu na...

Zemiakovo-cuketové placky s fetou
Cukety a zemiaky nastrúhame a necháme 15-20 minút postáť, aby pustili vodu.

Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou
Moja dnešná obedová improvizácia

Grilovaný hermelín s brusnicovou omáčkou
Brusnicová omáčka: V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita...

Kačacie prsia s hríbikmi
Hľadala som pekný recept na prípravu kačacích pŕs a našla som ho tu , na Vareche...

Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...

Kuracie restované pečienky a plnka z nich
Už som dlho nerobila plnku z kuracích pečienok, tak som dnes spravila. Včera som kúpila...

Tagliatelle s krevetami a špenátom
Toto jedlo som si odkukla z "Vapiano". Varia tam na woku, priamo pred vašimi očami,...

Srnčie ragú s gnochii
Je to dobrota ktorú máme veľmi radi, tak sa chcem s Vami podeliť o gurmánsky zážitok....

Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kýtu (stehno) vykostíme a kosti dáme vařit na vývar. Maso prošpikujeme, osolíme, posypeme tymiánem...

Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...

Pečená koncoročná kačka
Je to už asi 20 rokov, čo sme s mojou nebohou Evelínkou vymysleli túto úpravu pečenia...

Pečené pirohy s kyslou kapustou
Tento recept je veľmi starý piekla ho ešte moja prababka.