Hamburger a fašírka
Hamburger je vlastne z mletého masa aké sa používa aj pri výrobe fašírok. Takže dnes si vyhotovíme...
Moja omáčka na cestoviny
Túto omáčku robím už niekoľko rokov a vznikla spojením , , z každého rožku trošku"
Krupicové šúľance s makom
Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a...
Ovocné guľky/šúlance/posúchy - zemiakové cesto 3v1
Jedno cesto na tri rôzne jedlá či sladké alebo slané :) Tentokrát len sladký variant ...
Filipínske adobo
Adobo mi prvykrát uvarila filipinska pestunka mojich vnúčat Lingi . Je veľa variácii na toto jedlo...
Štrumby kubáňske plnené mäsom
Recept pochádza z ruskej kuchyne z oblasti Kubáň v Rusku. Je to variácia ruských peľmeňov, len v zjednodušenom prevedení....
Kuracie prsia v medovej marináde s cesnakovým dresingom a pečenými zemiačkami
Grilovanie, to je moje :) Kedže mám rada len kuracinku tak si grilujem toto kuracie mäsko...
Grilované čevapčiči a pljeskavica
Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli, či už grilujeme na dreve, na uhlí,...
Krúpy s kyslou kapustou a tempehom
Ak máte radi strapačky s kyslou kapustou, tak vám toto jedlo bude určite chutiť. Je...
Šunkofleky pre Bábiku
... otcovia sa vidia iba vo svojich synoch–neverím! Výchova dcérky, princezničky na hrášku, ...
Plnené pečené prasiatko (bôčik)
Dnes som zase zvolil tepelnú úpravu mäska konfitovaním. Chcel som využiť ochutenú masť z minulého konfitovania....
Pizza, zo všetkého trochu
Robievam ju naozaj vtedy, keď sa mi zdá, že mám rôzne kúsky salámky a šunky v chladničke....
Šiflíky s veselou kapustou a klobásou
Trošku som experimentovala a oplatilo sa. Robila som domáce šiflíky s bielou aj červenou kapustou.
Rizoto s jačmennými krúpami a cukinou
Veľmi chutné, jednoduché a zdravé jedlo. Môže byť aj ako príloha, alebo pre tých,...
Slovenský trojboj - zemiaky s bryndzou a so slaninou
Toto jedlo mám veľmi rada - jednoduché a chutné. Robievam ho v dvoch verziách - klasickej a expresnej, podľa toho koľko mám času alebo ako veľmi sme hladní....
Parmesan spaghetti squash s paradajkovou omáčkou
Toto som nedavno vyskusal na jednej farme, kde som mal nejaku robotu. Domaca pani nam...
Dubákové rizoto
Dubáky patria nesporne medzi slovenské pochúťky. Používajú sa čerstvé i sušené. Pridávajú sa do...
Králik na bielom víne
Dostala som králika od známeho, tak som rozmýšľala čo s ním, hlavne nech je to...
Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci
Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...
Brokolica na hlive
... v tomto studenom a sychravom počasí treba posilniť imunitu, tak som sa rozhodol dať do...
Kaša z ovsených vločiek s pečenými karamelizovanými jablkami
Ovsená kaša je u nás obľúbené jedlo na víkendové raňajky. Je sýta, v zime zahreje...
Bravčové karé s bylinkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a pestrý recept vhodný ako obed či večera. Použila som zmes sušených byliniek...
Banánová žemľovka
Ač je to k nevíře, po svátcích můj přítel měl chuť na něco sldkého. Tak...
Pizzovníky
Tento recept robí moja mamka a chutí mi oveľa viac ako pizza, pretože pizza hneď obschne...
Veľmi chutné cestoviny
Patria medzi naše najoblubenejšie cestoviny varim ich dosť často a možno sa aj u vas udomacnia :)
Pavučinková žemľovka
Žemľovku robím na viac spôsobov. Toto je jemná (pavučinková) a veľmi chutná variácia nielen na všedný...
Janssons frestelse - Janssonove pokušenie
Typicka svedska pochutka, ktora nesmie chybat na vianocnom stole, ale oblubena aj cez velkonocne sviaty :)
Vepřové nudličky se sýrem a fazolkami
Kýtu všeobecně moc ráda neupravuji, zdá se mi docela tvrdá a řízek mám raději z krkovičky....
Pohánková trasenica
Recept mám z kalendára Varíme v znamení MESIACA na tento rok a keďže mi ostal kúsok karfiolu,...
Vepřová líčka na česneku se zeleninou v páře
Taky jste nikdy neslyšeli výraz vepřová líčka?? Že existují hovězí a telecí jsem věděla, ale o...
Ossobuco a´la milanese
Talianska špecialita, robievam ju príležitostne pre vzácne návštevy aj keď sem tam si dovolím experimentovať v...
Jahňacie kotletky v chlebovo- -bylinkovej kruste
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...