Kapustnica na bielo
Kapustnica, ktorá je u nás zaužívaná. Je to recept z vlastnej kuchyne a podávame ju...
Francúzske morčacie prsné kocky v smotanovo-syrovom cestíčku
Náš sviatočný nedeľný obed.
Hrachová a zemiaková kaša s domácim údeným
Táto kombinácia a dochutená hrachová kaša chutila mojim chlapom viac ako som myslela. Aj keď bez...
Kuracie prsia plnené syrom
umyte kuracie prsia rozrezeme, tak aby vtnikla kapsicka. naplnime syrom, napr goudou, alebo gorgonzolou. popripade mozte pridat...
Cordon Bleu á la Papa
Toto je obľúbené jedlo môjho ocina. A tak si ho aj sám uvaril. A ja...
Hovädzia nožina na marináde
Tento recept som urobil náhodne. Ostala mi marináda na domáci kurací kebab od @Cesminaz. Pretože...
Chrbát z daniela v medovo- -tymianovej kruste
Chrbát z daniela, asi 150 g v kuse osolíme, okoreníme a obalíme v kruste z...
Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....
Pražené bedle
K tomuto receptu ma inšpiroval @angast, za co mu dakujem. V stredu aj v piatok...
Pečený guláš so zemiakovou prikrývkou
Jednoduchšie by to snáď už ani nešlo. Na toto hlavné jedlo stačí pekáč, rúra a minimum vášho času na prípravu....
Palacinky na slano s hubovou plnkou
Tento rok sme mali veľa húb a potrebovala som minúť tie z minulého roka. A keďže...
Syrové guličky
Dnes ma stretla suseda (korpulentná odkedy ju poznám a zvyknutá na to, že som "vyžla") a...
Honosná medová kačica
Vezmete kačku, nacpete ju, upečiete a potom už len odfukujete. Priznávam, mal som...
Celiatická pizza
Tento recept som vyskusala podla návodu na múke a upravila som. pizzeriach je veľa druhov ale tu...
Pikantné krevety
Krevety su bohate na bielkoviny a jod. Nemaju skoro ziadne kalorie, preto su vhodne aj...
Šošovicová sekaná
Šošovica je mimoriadne zdravá strukovina, pretože obsahuje množstvo vlákniny, bielkovín, horčíka, železa a...
Opatance s krúpami
Jedno jednoduché lacné a veľmi chutné jedlo. Opatance sú z múky soli a vody a krúpy stačí uvariť. Všetko zmiešame a polejeme opraženou cibuľkou....
Hrachová kaša
Hrach namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň vodu vymeníme a hrach uvaríme domäkka....
Gazdovský hubový guláš
Očistené šampiňóny (huby) pokrájame na väčšie kúsky. Na masti opražíme dozlatista cibuľku a pridáme k nej...
Prívarok zo zelenej fazuľky s bylinkami
Prívarky, klasika slovenskej kuchyne. Rýchla príprava, relatívne dostupné ceny, vynikajúca chuť. Recept...
Domáce tagliatelle vyrobené len ručne až do konca
Poznám viacero receptov na tagliatelle, ale tieto som vyrobila od začiatku až do konca ručne...
Patatesli Bulgur Pilav
Zemiakovy Bulgur Pilav. Je to velmi jednoduche, vyborne a rychle jedlo ;-)
Teľacie mäso s červenou kapustou a so žemľovým knedlíkom
Toto jedlo nepatrí medzi 15 minutové rýchlovky, ale pečené mäso, kapusta a žemľový knedlík budú...
Mäsové guľôčky s omáčkou (ako z IKEA)
Snažila som sa napodobniť guličky, ktoré som mala veľmi rada, no bohužiaľ nás výrobcovia sklamali....
Orechové a makové buchtičky z rádia
Mňa osobne napadlo pri ich ochutnaní, že som bola dnes v správny čas na správnom mieste....
Šťavnaté rolky z krkovičky
Tento recept je veľmi vďačný na prípravu, ponúka nám množstvo kombinácii a fakt chutí. Môžeme ho kombinovať...
Fazuľová kaša
večer namočíme fazulu do vody. ráno vodu zlejeme a dáme varit. Kým sa fazula uvarí, ...
Lokša plnená slivkami a makom
Plnka: Cukor roztopíme na tekutý karamel, vložíme nakrájané slivky a povaríme ich do zmäknutia.
Fırında tavuk köfte (Kuracie fašírky z rúry)
Výborné fašírky z kuracieho (prípadne morčacieho) mäsa zapekané v rúre so zeleninou.
Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
Vyborná tenučká pizza
Suroviny na cesto zmiesime bud v pekarni alebo ručne a nechame kysnut 1/2 hod. Ja som cesto...
Kuracie prsia s exotickou omáčkou
Pomocou tohto receptu si na stôl prinesiete určite netradičnú, ale vynikajúcu chuť.
Karbonátky z ovsených vločiek
Tento recept som objavila v starom kuchárskom kalendári (2002) a kvôli jednoduchému opisu prípravy som sa rozhodla...