Mäsko pečené so zemiačkami na cesnaku . Veľmi chutné , a v našej rodine veľmi obľúbené. Odporúčam vyskúšať :)
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 240 °C
na 240 °C
Suroviny
0,80 kg |
|
podľa pekáča |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
1 pohár |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na rezne , naklepeme a dochutíme koreninami. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame nadrobno.
- 2
Cibuľku osmažíme na panvici , pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľu opražíme. Túto zmes vysypeme na dno pekáča (plechu) , na to poukladáme surovú krkovičku, na to poukladáme zemiaky, ktoré osolíme a posypeme kmínom , celé toto zalejeme pohárom mlieka (nie smotana)!!!
- 3
Zakryjeme alobalom a pečieme cca na 240 stupňov asi 50 minút. Potom odokryjeme alobal , a dopečieme do zlatava .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu