Vynikajúca krkovička

andrea000 - bez fotkyandrea000, 1. decembra 2013

Mäsko pečené so zemiačkami na cesnaku . Veľmi chutné , a v našej rodine veľmi obľúbené. Odporúčam vyskúšať :)

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 240 °C

Suroviny

0,80  kg
podľa pekáča
1 ks
podľa chuti
1 pohár
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na rezne , naklepeme a dochutíme koreninami. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Cibuľku osmažíme na panvici , pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľu opražíme. Túto zmes vysypeme na dno pekáča (plechu) , na to poukladáme surovú krkovičku, na to poukladáme zemiaky, ktoré osolíme a posypeme kmínom , celé toto zalejeme pohárom mlieka (nie smotana)!!!

  3. 3

    Zakryjeme alobalom a pečieme cca na 240 stupňov asi 50 minút. Potom odokryjeme alobal , a dopečieme do zlatava .

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
Takto som robila, okrem tej cibule, nedávno aj ja, ale krkovičku nedávam surovú, ochutím ju a opečiem, výpekom ju potom na plechu podlejem. A zalievam nie mliekom, ale várovou smotanou. Niekedy dávam na plech len zemiaky a tie takisto zalievam, smotana do nich vsiakne a sú ako maslové.