
Pečené kura - domáce verzus veľkochov
Porovnáme si kura z domáceho chovu brojler ROSS 308 a bežné kura dostupné v obchode. Jedna...

Haruľa s mäsom a syrom
Zohnal som v hypermarkete mleté mäso. Bolo v ňom 60 % morčacieho mäsa, tak som...

Pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Ďalšie z jednohrncových (vlastne jednopekáčových) jedál. Opäť od môjho obľúbeného poľského kuchára.

Pivný guláš z hovädzích líčok
Hovädzie líčka umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a na masti...

Sójové mäso
vlastný recept. Často ho varím lebo mám velmi rada sóju namiesto mäsa. Varievam aj príbuzným ked...

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky
Výborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka...

Pečené kačacie prsia so zelenou šošovicou
Šošovicu necháme cez noc namočenú. Na druhý deň nalejeme na ňu toľko čistej vody, aby...

Palacinky na holandský spôsob
Palacinky su v Holandsku popularne. Mame tu vela restauracii, kde sa podavaju iba palacinky...

Sedliacka kapusta
Táto kapusta sa začína variť od mäsa až potom kapusta. Kapustu kyslú používam v konzerve, ...

Smažený kapr na česneku
Někdy se zdá, že kapří maso je možno upravit s čímkoliv a pořád to bude jedlé....

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

Cuketové tacos
Receptů na zpracování cuket není nikdy dost, tak přináším další inspiraci. Moje recepty a fotografie...

Morčacie prsia plnené brokolicou
keďže som sľúbila @elixir, že jej pošlem foto mojej verzie a ako blondína to neviem vložiť...

Блинчики с мясом - palačinky s mäsom
Moje najobľúbenejšie ruské jedlo. Keď to varíme doma, máme sviatok.

Cestoviny s tuniakom a olivami
Včera som mala návštevu a potrebovala som niečo narýchlo. Toto som mala v chladničke.

Karfiol na smotane
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme papriku, prilejeme trochu vody, pridáme karfiol rozobratý na ružičky,...

Pirohy plnené slivkovým lekvárom
Tentokrát nám v Slovenských dobrotách folklorista Jozef Mak spolu s operným spevákom Jánom Babjakom pripravili jedno z...

Směs s nudlema
Cesty osudu jsou nevyzpytatelné a tak se stěhujeme. To má s tím receptem společné jen to,...

Zemiaky plnené bryndzou
Toto jedlo je veľmi rýchle a sýte. Môžete ho použiť aj ako predjedlo, či hlavné...

Krupicová kaša podľa Martina Haricha
Mladý slovenský spevák Martin Harich uvarí krupicovú kašu podľa legendárneho receptu jeho starej mamy.

Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Brambory oškrábeme, překrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě.

Šampiňónový paprikáš so špenátovými haluškami
Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a orestujeme. Pridáme mletú papriku, zalejeme vývarom a...

Plnená bôčiková roláda
Bôčik umyjeme, usušíme. Prerežeme ho po šírke, aby vznikol plát, trochu ho môžeme...

Bravčové medailónky so zelenými fazuľkami
Z vepřové panenky si nakrájíme stejné medailonky, lehce poklepeme, osolíme, opepříme a potřeme horřčicí....

Pohorelské tľapkance
Zemiaky a múka majú v slovenskej kuchyni nenahraditeľné miesto. Majka a Jožko nám ukážu, ako...

Sedliacky hrniec I
Jeden z mojich obľúbených klasických receptov na sedliacky spôsob. Mám rád takéto jednohrncové recepty nielen preto,...

Špagety s kuracím mäsom a špenátom
Jeden z mojich oblubenych receptov z jedneho hrnca, pokial sa mi uvaria spagety v druhom...

Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.

Lasagne so sójovým mäsom
Lasagne - moje obľúbené jedlo, veľmi chutné, lacné a nenáročné na prípravu:)

Focaccia paradajková
Focaccia je úžasná v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým, čo...