Kurací perkelt s nokedlami

izabella929 - fotkaizabella929, 6. decembra 2011

Obľúbené jedlo.Kuracinku robíme často v rôznych obmenách aj s rôznymi prílohami...

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 lyžice
 podla chuti
štipka
štipka
300 g
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjem a prekrojím na polovice.Na masti si opražím pokrájanú cibuľku a pridám k nej kuracie stehná, osolím, posypem mletým korením a chvíľku ich opražím. Potom k nim pridám lečo a ešte chvíľku ich dusím a stále miešam. Potom posypem červenou mletou paprikou a podlejem malým množstvom vody.Pomaly sa varia a stále dolievam malé množstvo vody.Kým sa mäsko varí, urobím si cesto na nokedle.Do misy dám hladkú múku, soľ a vodu. Len to trošku premiešam, úplne len toľko, aby sa cesto celkom nespojilo.Keď sa bude cez haluškárku hádzať do vody, zároveň sa aj zmieša.

  2. 2

    Do vriacej vody zavarím nokedle a keď vyjdu na vrch vyberiem a polejem troškou oleja, aby sa nelepili.Kuracie stehná ešte po uvarení dochutím ak niečo chýba a naberiem na taniere nokedle aj mäsko.

Diskusia k receptu

marta23
U nás, na strednom Slovensku sa to hovorí po slovensky nokerle. Ale asi je to to isté jedlo.
mlska
Som zo stredného Slovenska a u nás sa to hovorí nokedle, tak ako u Izabellky 929, ktorá je tiež zo stredného Slovenska. Ale to nie je podstatné, dôležité je že je to fajnotka.
lidia3
Ja som žilinčanka a hovorime tomu nokerle.
hubata
hehe a záhoráci majú na výber aj nočky, nokerle, nokrle......ale určite si všetci pochutnáme ak si to uvaríme podľa @Izabellky929. To lečo tam robí zázraky ....
izabella929
Veru, všetci máte pravdu, nie je podstatné, ako to volajú v iných krajoch, hlavné, že je to mňamka.)))))
dajda
A u nás s strednom Slovensku v okolí Zvolena sú to halušky a moj spolubývajuci je z Podkrivána a tam som tiež halušky jedla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia