Foto: marianna76
Táto polievočka je rýchla. Zvládne ju urobiť každý, ktorý vie čo i len minimum z kuchynskej prípravy. Vôbec v nej nemusí byť med.cesnak. Ale Zobraziť celý popisTáto polievočka je rýchla. Zvládne ju urobiť každý, ktorý vie čo i len minimum z kuchynskej prípravy. Vôbec v nej nemusí byť med.cesnak. Ale teraz je parádny tak som pridala i ten. Robievam ju často, hlavne keď sa cítime chorí.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si zemiaky - pokrájané na drobné kocky, cesnak tiež na drobno. Cesnak dávam podľa chuti, niekedy aj viacej.
- 2
Na oleji speníme asi tretinu cesnaku - pozor, aby nezhorel, pridáme múku, opražíme. Matličkou rozmiešame po pridaní vody - tak pol litra. Osolíme, domácu vegetu som pridala, kmín mletý, tiež zemiaky, kúsok čili papričky, mleté čierne korenie. Pridáme ešte aj 1,5l vody, možno viac, podľa toho ako chceme polievku hustú a tiež podľa veľkosti zemiakov. Varíme asi 15 - 20 min. - kým sa zemiaky neuvaria.
- 3
Po uvarení pridám petrž.vňať - mala som sušenú. Primiešam ostatný cesnak a tiež medvedí cesnak na drobno nakrájaný. Povarím asi 1 min. Dochutím. Po vypnutí - zemiaky popučím priamo v polievke, aby boli na také drobné kúsky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@dorisa Vlasti, ja ho pridávam už nakrájaný skoro do každej polievky, či mäsa... ale aj do praženice by sa dalo. Cibuľku nemám a toto máme prvé vitamíny zadarmo - tak si užívame ....