Pivný guláš z hovädzích líčok
Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 9. septembra 2012
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 9. septembra 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2000 g |
|
| 1000 g |
|
| 80 g |
|
| 800 g |
|
| 30 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| 20 g |
|
| 2 g |
|
| 1 g |
|
| 1 g |
|
| 200 ml |
|
| podľa chuti |
|
| na zahustenie |
|
Postup
-
1
Hovädzie líčka umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a na masti opečieme do hneda.
- 2
Na tmavý cibuľový základ dáme hovädzie líčka, spolu ešte opečieme, pridáme soľ, cesnak, rascu a mletú sladkú papriku. Podlejeme horúcou vodou a dusíme. Počas dusenia podlievame horúcou vodou.
- 3
Pred koncom pridáme na kocky pokrájané zemiaky, paradajky, zelenú papriku, pivo a jeden najemno nastrúhaný zemiak, ktorý jedlo zahustí. Keď je všetko mäkké, guláš dochutíme soľou, korením, feferónkami a majoránom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu