Pivný guláš z hovädzích líčok

Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 9. septembra 2012
Pivný guláš z hovädzích líčok
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2000 g
1000 g
80 g
800 g
30 g
200 g
200 g
150 g
20 g
2 g
1 g
1 g
200 ml
podľa chuti
 na zahustenie




Postup

  1. 1

    Hovädzie líčka umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a na masti opečieme do hneda.

  2. 2

    Na tmavý cibuľový základ dáme hovädzie líčka, spolu ešte opečieme, pridáme soľ, cesnak, rascu a mletú sladkú papriku. Podlejeme horúcou vodou a dusíme. Počas dusenia podlievame horúcou vodou.

  3. 3

    Pred koncom pridáme na kocky pokrájané zemiaky, paradajky, zelenú papriku, pivo a jeden najemno nastrúhaný zemiak, ktorý jedlo zahustí. Keď je všetko mäkké, guláš dochutíme soľou, korením, feferónkami a majoránom.

Diskusia k receptu

sracz
Fantázia! Živo si dokážem predstaviť úžasnú chuť tohoto jedla! Má to však jednu jedinú chybu = dze do macerinej konťi zožeňem dva kila hovedzich aľebo ceľecich ľičkoch!? Šťastný ten, kto to dokáže v dnešných pomeroch!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia