Šampiňónový paprikáš so špenátovými haluškami
Anton Dubický
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 23. januára 2012
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 23. januára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
150 g, nasekaný na jemno |
|
350 g |
|
5 ks |
|
|
|
|
|
|
|
50 g |
|
1/4 vrecka |
|
500 g, čerstvé |
|
50 g |
|
50 ml |
|
100 g |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a orestujeme. Pridáme mletú papriku, zalejeme vývarom a mliekom a necháme povariť. Ďalej pridáme maslo, smotanu a necháme prevrieť do zhustnutia. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 2
Špenát zmiešame s vajíčkami, múkou, soľou, muškátovým kvetom a korením a vypracujeme cestíčko na halušky, ktoré cez sitko pretrieme do horúcej vody a necháme povariť, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a podávame s paprikášom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu