Foto: alena45
onehdá pridal @2010 link na zaujímavý recept a konečne som sa odhodlala ho urobiť. V menšom množstve ako je uvedené v pôvodnom recepte, a Zobraziť celý popisonehdá pridal @2010 link na zaujímavý recept a konečne som sa odhodlala ho urobiť. V menšom množstve ako je uvedené v pôvodnom recepte, a tiež som zamenila klinčeky za posekané orechy, ktoré ale dávajú výbornú chuť zeleru.
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Dáme si variť umytú cviklu, do druhého hrnca dáme variť očistený zeler, pridáme pár kvapiek citrónu. Do panvice nalejeme smotanu a mlieko, pridáme soľ, korenie, bobkový list, pokrájanú cibuľu, cesnak, kôru z citróna a tymián. Varíme na malom plameni asi 10 minút. Precedíme do inej nádoby.
-
2
Uvarenú cviklu olúpeme a obidve hlavné ingrediencie nastrúhame na maximálne 2 mm plátky. Orechy nasekáme nadrobno.
-
3
Do zapekacej nádoby začneme ukladať vrstvu zeleru, pokvapkáme scedenou smotanou, posypeme orechami, na to položíme vrstvu cvikle, pokvapkáme smotanou a posypeme syrom. Opakujeme dovtedy, kým sa nám neminú plátky zeleniny.
-
4
Ja som použila tri druhy syrov - goudu, koziu goudu a zlatú Nivu.
-
5
Prikryjeme pokrývkou alebo alobalom, dáme zapiecť na 180 až 200 stupňov na 25 minút, na chvíľu odkryjeme a dáme ešte na pár minút zapiecť.
-
6
http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2012/nov/16/beetroot-gratin-recipe-tunisian-eggs tu je ten pôvodný recept. A chutí presne tak, ako som si predstavovala - výborne !
a nebudem otvárať mlieko aj šľahačku, dám smotanu na varenie, trochu menej tuku si ani nevšimneme, keď už tam je ten 45% syr
Ja som medzi vrstvy dala aj trochu rozdrobeného feta syru, mne k cvikli pasuje.
Ďakujem za recept, budem robievať častejšie.
vždy poteší, keď sa vrátite k starému receptu. A foto potešilo tiež. Ďakujem.