Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. októbra 2013

Pri poslednej návšteve v Debrecíne sme navštívili tamojšiu čárdu a v jedálnom lístku som videla ponuku na perkelt z kohúta nezvyčajnou prílohou širokými Zobraziť celý popisPri poslednej návšteve v Debrecíne sme navštívili tamojšiu čárdu a v jedálnom lístku som videla ponuku na perkelt z kohúta nezvyčajnou prílohou širokými a dlhánskymi rezencami s tvarohom, smotanou a drobnými škvarkami zo slaniny..piekla som zákusky pre jednu pani a tá sa ma pýtala, koľko platí za ne..videla som na dvore asi 6 kohútov, tak som sa pýtala, či mi jedného predá..darovala mi ho ,aj mi ho dala do poriadku..chcela som urobiť to jedlo, ktoré som si objednala v čárde..jedlo bolo výborné.

15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti
2 ks
1 ks
1 strúčik
1 dl
1 ks
1 ks
Na cestoviny:
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravila som si kohútie mäso...stehná, krídla,prsia,pečienku a všetko som poriadne umyla..

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som si dala 1 lyžicu bravčovej masti rozohriať..

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak...opiekla do zlatova..

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som 1 lyžicu červenej papriky , všetko pomiešala a podliala vínom

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do takto pripraveného základu som vložila mäso..

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    mäsko som osolila, okorenila, pridala som bobkový list

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridala som pokrájanú zelenú papriku a paradajku..

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    už som viac vína nepridala, podľa potreby som podlievala vodou..kohút sa varil 70min. potom som ešte na záver dochutila a odstavila..

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pokiaľ sa kohút dusil, pripravila som si cesto na široké rezance..

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    cesto som poriadne vymiesila, aby sa nelepilo a rozvaľkala..

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    zrolovala také veľké v celosti..

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    pokrájala na širšie rezance

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    vo vriacej osolenej vode uvarila, opláchla studenou vodou a pokvapkala olejom..posypala domácim tvarohom, poliala smotankou..

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a uložila na tanier..slaninku som pokrájala na malé kocočky a rezance som ozdobila slaninkou..uložila k tomu aj kohúta so šťavou..vynikajúce jedlo, už aj preto, lebo to bolo čerstvé mäsko z dvora...dobrú chuť..

    Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

afataga
teda to by ma v pate nenapadlo ku kohutovi rezance s tvarohom :-), ale moze to byt dobre, veru by som okostovala
angast
ja som jedaval kedysi davno u babky tvarohove rezance so smotanou a cukrom. toto by ma nenapadlo, ale ked je to na slano so slaninou , moze to k sebe pasovat. posli na ochutnavku.
eviana
Veru takto sa aj tu na juhu Slovenska podáva paprikáš - so širokými tvarohovými rezancami, alebo haluškami... vyzerá veľmi chutne Tvoje jedlo @izabella929 :)
radost
&izabella929
ty si asi z inej planéty..:-)
mali by ťa do každej manželky naklonovať..
potom by sme aj my mohli svojich mužov takými fajnotkami doma chovať..!!
a neboli by rozvody...bo -ked je muž dobre prejedený..nemôže sa ohýbať..teda-nebude žene zahýbať..:-))
havino
pána beka, hokúta som veru ešte nejedla, nevarila, nedusila, ani pod krkom, šikovná si Izabelka, veľmi šikovná
havino
pre pána jana, že hokúta :-), :-), ani kohúta teda :-), keby som chcela, tak to tak nenapíšem :-)
izabella929
@pusta.. ďakujem pekne.-)@afataga..ja keď som to čítala v jedálnom lístku, tiež som si myslela, že sa pomýlili...ale priniesli mi a presne takto to vyzeralo...no dá sa to jesť, ba by som povedala, že fajnotka.-)@angast..ver ím ti to, ale gastronómia sa uberá vpred míľovými krokmi a v Maďarsku dvojnásobne..ale uver mi to, bol to obedík ála tuti.-)))@radost moja milá...bože chráň ma klonovať,,,by vštkým iba jazyky trčali a pachtili by, nevládali by držať krok a padali by dole tvárou ..))))))uštvala by som ich...@havino...koh út, či hokút, všetko je super chutné..pre Slovensko nezvyčajné jedlo, ale môžeš mi veriť, že sa to dá jesť spolu a že to nemá mchybu.-))Ďakujem pekne vám všetkým za milé komentáre.-))
afataga
isto si unavena ako nie jedno, ale hned styri kone, tak nohy na stol a relaxuj:


sracz
... óóóóóó a ešte jedno Ó, nádherná predstava nových chutí, @izabella929 naviac s inovovanou prílohou! Už dlhšie mi v mrazničke "prekáža" veľký kapún, čakám návštevu "šógra" Laca s "manželkom", tak ich pohostím rcp v Tvojom "slohu a štýle"! Ďakujem Ti za vytrhnutý "tŕň z päty"!!!
tiginko
tvarohové rezance ako príloha k perkeltom, hydinovým, a dokonca rybacím, je v maďarskej kuchyni častá. Len mňa to akosi nechytilo, neviem tomu prísť na chuť. Ale s inou prílohou by som si veru tvojho kohútika dala hneď Izka
irenaw
5* za perkeltom na kraj sveta. ja s haluškami ;-)
izabella929
@sracz..som zvedavá, ako bude hosťom chutiť...potom prosím napíš....Ďakujem...@tiginko..je to tak...iný kraj, iný mrav...no s nokedlami je to po našom a preto nám to chutí viac.-)))@irenaw...vynikaj úci bol perkelt a tiež u nás viac obľúbený s nokedlíkmi.-)) Ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)
salinka
Keďže mne to tak vrtko nevarí ako tebe, tak by som z tohto tvojho taniera vykúzlila dva obedy: najprv rezance s tvarohom a potom kohúta:-))))
Pekný recept!
izabella929
@salinka...a vieš, že som toto aj čakala, že sú to dva obedy....som presvedčená, že by oba chutili...teším sa, že sa ti páči...ďakujem,pekne za komentár.-)
mijaita
@Izabella929 dostala jsem pulku kohouta, hledam po celem netu nejaky recept a tvuj vyhral vcetne prilohy. Jeste nevim kdy se na nej vrhnu, ale urcite se podelim o gurmansky zazitek. Uz ted se tesim!
izabella929
@mijaita...som rada, že si sa rozhodla pre tento recept...) som presvedčená už teraz, že budeš veľmi spokojná a aj tvoji hostia.. teším sa na odozvu a vopred ďakujem.-)
obor123
Ahoj Izka, priznám sa, ešte som toto jedlo nejedla, ale už som o ňom počula, voľajak nemám odvahu to uvariť. Mala som už aj kohúta ,uvaril dá z neho perkelt, len na tvarohové rezance som nemala odvahu ako príúlohu, hoc som už o tom počula.
mesiar50
Tvoj perkelt z kohúta a tiež aj rezance s tvarohom vyzerajú prvotriedne a chutne.
Rezance s tvarohom pasujú ako príloha aj k hovädziemu perkeltu,alebo k paprikášu zo sumca.Šikulka si @Izabella929.
mijaita
Tesila jsem se cele ty roky, co jsi rc vlozila. Nebyl kohout ale rc jsem si pamatovala. Hlavne kvuli tem nudlim. Pravda, ty jsem koupila, ovsem to nevadilo. Tvaroh a skvarena slanina k tomu ke vsemu to je fakt bomba.
Stava mi protekla driv, nez jsem jidlo vyfotila, tak se muzes podivat i do hrnce :-) Pripravila jsem si vsechno a pak dala delat do PH. Uz se tesim na dalsi, díky za krasny recept @izabella :-)


1x haji
haji
@mijaita (27.3.2022 12:36)
Povedený perkelt, skvělé foto! Mně by moc chutnalo. Jejda, ty máš PH? Umíš překvapit.
mijaita
Ano, PH mam, zblbla me @afataga. Ja o nem uvazovala skoro dva roky, jestli ho vubec potrebuju a pak jsem si ho tedy koupila, kdyz ona v nem zacala. Koupila jsem si ten nejlevnejsi. Libi se mi na nem, z o pulnoci si vzpomenu, ze bych si dala vyvar, vrhnu se do mrazaku, fiknu do PH maso a dpoledne uz mam svacinovou polivku. Nedelam v nem casto, ale uz jsem ho ocenila. Vybornaa je varena klizka, tu miluju. Ted jsem min tyden delala ohanku. Ale naposledy. Nemam ji rada, dam kamosce.
1x haji
mijaita
Pro me perkelt perkeltů! Sice jsem zas měla kohouta, ale urcite i z kuřete je vyborný. Jednou vyzkouším. Dělala jsem zase v PH, vůně byla přidaná hodnota. Škvarečky slaninové drobné, nejsou na obrázku viditelné ale o to víc tam patří a chutnají. Znovu a zase díky za tenhle krásný recept! :-)