Perkelt z kohúta s tvarohovo-smotanovými rezancami so slaninkou fotorecept
Foto: izabella929
Pri poslednej návšteve v Debrecíne sme navštívili tamojšiu čárdu a v jedálnom lístku som videla ponuku na perkelt z kohúta nezvyčajnou prílohou širokými Zobraziť celý popisPri poslednej návšteve v Debrecíne sme navštívili tamojšiu čárdu a v jedálnom lístku som videla ponuku na perkelt z kohúta nezvyčajnou prílohou širokými a dlhánskymi rezencami s tvarohom, smotanou a drobnými škvarkami zo slaniny..piekla som zákusky pre jednu pani a tá sa ma pýtala, koľko platí za ne..videla som na dvore asi 6 kohútov, tak som sa pýtala, či mi jedného predá..darovala mi ho ,aj mi ho dala do poriadku..chcela som urobiť to jedlo, ktoré som si objednala v čárde..jedlo bolo výborné.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si kohútie mäso...stehná, krídla,prsia,pečienku a všetko som poriadne umyla..
-
2
na panvicu som si dala 1 lyžicu bravčovej masti rozohriať..
-
3
pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak...opiekla do zlatova..
-
4
pridala som 1 lyžicu červenej papriky , všetko pomiešala a podliala vínom
-
5
do takto pripraveného základu som vložila mäso..
-
6
mäsko som osolila, okorenila, pridala som bobkový list
-
7
pridala som pokrájanú zelenú papriku a paradajku..
-
8
už som viac vína nepridala, podľa potreby som podlievala vodou..kohút sa varil 70min. potom som ešte na záver dochutila a odstavila..
-
9
pokiaľ sa kohút dusil, pripravila som si cesto na široké rezance..
-
10
cesto som poriadne vymiesila, aby sa nelepilo a rozvaľkala..
-
11
zrolovala také veľké v celosti..
-
12
pokrájala na širšie rezance
-
13
vo vriacej osolenej vode uvarila, opláchla studenou vodou a pokvapkala olejom..posypala domácim tvarohom, poliala smotankou..
-
14
a uložila na tanier..slaninku som pokrájala na malé kocočky a rezance som ozdobila slaninkou..uložila k tomu aj kohúta so šťavou..vynikajúce jedlo, už aj preto, lebo to bolo čerstvé mäsko z dvora...dobrú chuť..
ty si asi z inej planéty..:-)
mali by ťa do každej manželky naklonovať..
potom by sme aj my mohli svojich mužov takými fajnotkami doma chovať..!!
a neboli by rozvody...bo -ked je muž dobre prejedený..nemôže sa ohýbať..teda-nebude žene zahýbať..:-))
Pekný recept!
Rezance s tvarohom pasujú ako príloha aj k hovädziemu perkeltu,alebo k paprikášu zo sumca.Šikulka si @Izabella929.
Stava mi protekla driv, nez jsem jidlo vyfotila, tak se muzes podivat i do hrnce :-) Pripravila jsem si vsechno a pak dala delat do PH. Uz se tesim na dalsi, díky za krasny recept @izabella :-)
Povedený perkelt, skvělé foto! Mně by moc chutnalo. Jejda, ty máš PH? Umíš překvapit.