Foto: janett
Originál chilli con carne sa pripravuje z mletého mäsa. Za seba musím povedať, že nemám k mletému mäsu veľmi kladný vzťah a dôvodom nie Zobraziť celý popisOriginál chilli con carne sa pripravuje z mletého mäsa. Za seba musím povedať, že nemám k mletému mäsu veľmi kladný vzťah a dôvodom nie sú len skúsenosti z našich "super-hypermarketov" ale mám pocit, že kým mi slúžia zuby, nemám dôvod pripravovať mäso inak ako pokrájané na kocky. Toto jedlo pripravujem celkom rada, lebo ho doma všetci priam milujú a navyše - keď sa mi nechce babrať so surovinami, použijem jednu vydarenú konzervu Bonduelle "Mexicana" 425 ml.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3 ks |
|
2 - 3 strúčiky |
|
podľa potreby alebo masť |
|
1 plechovka |
|
1 plechovka |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
alebo vývar |
|
Postup
-
1
Cibuľu aj cesnak nakrájame na drobno a opražíme ju na oleji do zlatova.
-
2
Pokrájame si hovädzie mäso na kocky a pridáme k cibuli.
-
3
Mäso popražíme, kým sa nezatiahne až je pekne hnedé.
-
4
Kukuricu, fazuľu, paradajkový pretlak, paprikovú aj feferónovú pastu vložíme rovno do pomalého hrnca, ochutíme všetkými koreninami podľa chuti a nakoniec pridáme aj hovädzie mäso. Podľa potreby dolejeme vodou a nastavíme pomalý hrniec na 4 hodiny v režime HIGH alebo 8 hodín v režime LOW.
Diskusia k receptu