Chilli con carne z pomalého hrnca

janett - fotkajanett, 10. apríla 2013
Chilli con carne z pomalého hrnca
Foto: janett

Originál chilli con carne sa pripravuje z mletého mäsa. Za seba musím povedať, že nemám k mletému mäsu veľmi kladný vzťah a dôvodom nie Zobraziť celý popisOriginál chilli con carne sa pripravuje z mletého mäsa. Za seba musím povedať, že nemám k mletému mäsu veľmi kladný vzťah a dôvodom nie sú len skúsenosti z našich "super-hypermarketov" ale mám pocit, že kým mi slúžia zuby, nemám dôvod pripravovať mäso inak ako pokrájané na kocky. Toto jedlo pripravujem celkom rada, lebo ho doma všetci priam milujú a navyše - keď sa mi nechce babrať so surovinami, použijem jednu vydarenú konzervu Bonduelle "Mexicana" 425 ml.

6-8
porcií
20 minút
príprava
240 - 480 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks
2 - 3 strúčiky
podľa potreby alebo masť
1 plechovka
1 plechovka
1 ks
2 PL
1 PL
podľa chuti
 alebo vývar

Postup

  1. 1

    Cibuľu aj cesnak nakrájame na drobno a opražíme ju na oleji do zlatova.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájame si hovädzie mäso na kocky a pridáme k cibuli.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 2
  3. 3

    Mäso popražíme, kým sa nezatiahne až je pekne hnedé.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 3
  4. 4

    Kukuricu, fazuľu, paradajkový pretlak, paprikovú aj feferónovú pastu vložíme rovno do pomalého hrnca, ochutíme všetkými koreninami podľa chuti a nakoniec pridáme aj hovädzie mäso. Podľa potreby dolejeme vodou a nastavíme pomalý hrniec na 4 hodiny v režime HIGH alebo 8 hodín v režime LOW.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 4

Diskusia k receptu

radost
..a ja sa opýtam na ten pomalý hrniec:ako často ho využívaš...aké recepty..aká spokojnosť...už sa tu dosť vychvaľoval...:-)
janett
Ja ho používam každý týždeň. Tiež si neviem vynachváliť. V piatok večer doňho naložím a idem spať. A v sobotu ráno je navarené :-)
janett
Recepty nie sú problém. V podstate stačí recept na akékoľvek jedlo, ktoré treba dusiť, dajú sa nájsť aj na internete aj ja ich tu mám zopár. A postupne plánujem pridávať.
shiculka
Slow cooker je skvela vecicka! Mam aj kucharsku knihu k tomu, ak by bol zaujem, mozem nejake uverejnit.
2010
@radost do nedavna na dedinach kazda domacnost co mala sporhel varila aj v pomalom hrnci, rano ako isli na pole dali na kraj velky hrniec a sa to pomaly slabo varilo.Ten elektricky funguje presne tak isto lacne tvrde maso alebo fazula bez namocenia.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha