
Krúpové rizoto so špenátom
Nie príliš fotogenické jedlo, ale nesúď knihu podľa obalu :) Pretože je výborné! Namiesto bielej ryže...

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

Karfiol s cícerom na karí korení
Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, ...

Muflón na cesnaku so špenátom
Muflón na cesnaku: Cibuľku zarestujeme s cesnakom, pridáme muflonie mäso nakrájané na kocky, ochutíme soľou,...

Babkine plnené zemiaky
V slanej vode uvaríme stredne veľké zemiaky v šupke. Zvrchu ich zrežeme a vnútro vydlabeme...

Bravčová panenka v zemiakovo-jogurtovom cestíčku
Dnešný slniečkový deň, skvelé jedlo z bravčovej panenky v cestíčku.

Stratené kura
Tento recept sa v našej rodine pripravuje len raz do roka a to na veľkú noc, ...

Jožkove rezníky
Prečo Jožkove a nie Ferkove či Paľkove? Lebo plnku si vymyslel jeden náš dobrý kamarát Jožko a...

Pasta con pollo e funghi
Milujem taliansku kuchyňu a v jednej nemenovanej reštaurácií som narazila na túto omáčku. Teda vo viacerých...

Pečené kura - domáce verzus veľkochov
Porovnáme si kura z domáceho chovu brojler ROSS 308 a bežné kura dostupné v obchode. Jedna...

Cuketovo-hubový paprikáš
Keďže je sezóna na zber hríbov, chcem sa s Vami podeliť o jeden super rýchly receptík,...

Švédske kőttbullar (mäsové guľôčky)
Vo veľkej mise zmiešame obidve mäsá a cibuľu. Pridáme vajcia, chlebové odrobinky, mlieko a...

Ryžové rezance s krevetami podľa Evy Černej
Energická Eva Černá s nadšením pripravuje recept z ingrediencií, pred ktorými máme často rešpekt. S...

Pizza caprese con rucola fresca
Najlepšiu pizzu vám neurobí nik doma a zriedkavo v luxusných reštauráciách. Moju najlepšiu pizzu som jedla...

Pirohy plnené slivkovým lekvárom
Tentokrát nám v Slovenských dobrotách folklorista Jozef Mak spolu s operným spevákom Jánom Babjakom pripravili jedno z...

Pastiersky koláč
Keď už neviem čo variť, a ak mám v mraziaku poodkladané kúsky masa, ktoré mi...

Penne s mäsovo-zeleninovou omáčkou
... keď už ozaj neviem čo variť, tak toto nikdy nesklame :)

Smažený kapr na česneku
Někdy se zdá, že kapří maso je možno upravit s čímkoliv a pořád to bude jedlé....

Kuracie stehná so sweet chilli
Rýchle, jednoduché, vďačné a chutné. Aj tak sa dá popísať tento skvelý recept, ...

Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky
Výborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka...

Údené mäso v kapustovom cestíčku so zemiakovým šalátom
V tomto videu nájdete skutočne jednoduchý recept, ktorý zaujímavo obohatí váš stôl.

Kapustové halušky
Zemiaky očistíme, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto...

Pečienka na cibuľke
Pečienka na cibulľke alebo skôr cibuľa na pečienke, nech mi odpustia prívrženci zdravej výživy a...

Nivovo-špenátová omáčka k cestovinám
Ako väčšina mojich receptov na vareche, aj tento vznikol viac menej improvizáciou ale výsledok je prekvapivejšì...

Pohorelské tľapkance
Zemiaky a múka majú v slovenskej kuchyni nenahraditeľné miesto. Majka a Jožko nám ukážu, ako...

Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra
Prečo by kuracie prsia nemohli byť plnené štyrmi druhmi syra a vysmážané? Dobrota. Druhy syrov sú...

Rolovaný bôčik s chrenom
Po minimálnej námahe pri tvorení tohto jedla, vás určite milo prekvapí jeho výborná chuť. Keď...

Sladké kura
Stehná, krídla, prsia, čo chcete, napatláme a pečieme. bez marinovania, ...

Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom
Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:

Thajské červené kuracie karí
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom....

Krkovička so šampiňónmi a s cibuľou
Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme,...

Medailonky z kuřecích stehýnek
Běžně jsem v kuchyni pánem. Ale v tento adventní čas jsem donucen poslouchat a nechávat prostor....