Zemiaky plnené bryndzou

janicka53 - bez fotkyjanicka53, 3. septembra 2015
Zemiaky plnené bryndzou
Foto: janicka53

Toto jedlo je veľmi rýchle a sýte. Môžete ho použiť aj ako predjedlo, či hlavné jedlo. V našej rodine je veľmi obľúbené

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
2 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V šupke si uvaríme zemiaky a necháme ich vychladnúť. Vychladnuté prekrojíme na polovicu a opatrne vydlabeme vnútro. Bryndzu si zmiešame s oravskou slaninkou, ktorú sme nakrájali na kocky. Touto zmesou napĺňame zemiaky. Pečieme pri 200 stupňoch, približne 15-20 min. Ja to pečiem slpolu s vnútrom zemiakov a na plátky nakrájanou slaninou. Podávame s kyslou kapustou a prípadne aj kyslou smotanou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre