Foto: babkamt
Tento recept je z časopisu Recepty na chalupu.
Postup
-
1
Mäso som umyla.
-
2
Mäso som nakrájala na slížiky. Osolila som ho a okorenila. Mäso som posypala aj mletým kmínom. Vo woku som rozpálila l pl oleja. Mäso som na ňom prudko opekala, kým nezbelelo.
-
3
Dve cibule som nakrájala na kocky.
-
4
Pridala som cibuľu, chvíľu som ju opekala spolu s mäsom.
-
5
Potom som pridala na plátky nakrájaný cesnak.
-
6
K cesnaku som pridala na plátky nakrájané šampiňóny. Ja som mala dom 5 kusov. Podľa potreby som podliala troškou kuracieho vývaru. Chvíľu som ich podusila, potom som pridala na kocky nakrájanú cuketu. Prikryté som dusila, kým som si nepripravila rajčiny. Rajčiny som na vrchu narezala do kríža, zaliala som ich vriacou vodou, po chvíľke sa z nich dala pekne stiahnuť šupka.
-
7
Rajčiny som nakrájala na malé kocky. Druhý krát ich nakrájam na väčšie kúsky.
-
8
Všetko som ešte chvíľočku spolu opekala. Do hotového som dala bazalku a tymián. Ochutnala som, či netreba pridať soľ a korenie. Jedlo z panvičky sa dá jesť so slaným pečivom, s varenými zemiakmi. Ja som ho podávala s ryžou - tú má manžel rád.
-
9
Nakoniec som pridala sekanú petržlenovú vňať.
Diskusia k receptu