Slaný ryžový nákyp fotorecept

ola111 - fotkaola111, 9. apríla 2012
Slaný ryžový nákyp (fotorecept)
Foto: ola111

Je dobrý teplý aj studený,tento som robila so šunkou,ale veľmi dobrý je s údeným mäsom.

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 l
400 g
200 g
200 g (údené mäso)
50 g
4 ks
1 ks
Na vymazanie formy:
Na povrch:
200 ml alebo jogurt
50 g strúhaný




Postup

  1. 1

    V osolenom mlieku pomaly varíme ryžu,až kým nezhustne na kašu,ryžu miešame.Necháme vychladnúť.

    Slaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šunku alebo údené mäso pokrájame na kocky,

    Slaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    syr postrúhame na väčšom slzičkovom strúhadle.

    Slaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vychladnutej ryže primiešame postupne suroviny-šunku,syr,kukuricu,na kocôčky pokrájanú papriku.Ochutíme soľou a mletým korením. Nakoniec primiešame po jednom žľtky a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

    Slaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ohňovzdornú formu vytrieme maslom,vysypeme strúhankou a naplníme ryžovou zmesou.

    Slaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme asi 40 minút,pri teplote 180°C.

    Slaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečený ryžový nákyp môžete potrieť kyslou smotanou,do ktorej pridáte nastrúhaný tvrdý syr,najlepší je údený. Nakrájame na porcie,podávame so zeleninou,šalátom.

    Slaný ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

3sandra3
to môže byť celkom dobré... neviem, nepoznám...tiež vyskúšam
pacik
Ukladám si do KK, nepoznám, ale určite je to dobré :-)
ola111
Ďakujem za komentíky,toto je taký aj ,,posviatkový"recept,aspoň u nás
vždy zostane kúsok údeného,syry,takto sa to určite zje:-)
hubata
Nezvyčajný ryžák, ale môže byť chuťovo výborný. Dnes len ukladám recepty, neviete kedy ich budem variť. Aj tomuto sa nedá odolať. Aj pekný popis, foto, si šikuľka. Vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia