Maslová tekvica s fazuľou
Dnes som mala lenivý deň. Prechádzka krásnou zasneženou krajinou, lebo dnes od večera do rána...
Hovädzia nožina na marináde
Tento recept som urobil náhodne. Ostala mi marináda na domáci kurací kebab od @Cesminaz. Pretože...
Guláš z králika
Z očistenej, umytej prednej časti králika s čiastočne odseknutými kosťami sa nasekajú kúsky (asi 4-5 kúskov na...
Zemiaky s mletým mäsom
Veď to poznáte. ČO UVARIŤ? Tak som nazrela do zásob, chcela som urobiť pilaf, ...
Syrovo-bryndzové karbonátky s cviklovo-uhorkovým šalátom
Aj keď to vyzerá ako útok na líniu, nie sú to len prázdne kalórie a vhodná...
Guličky pre zdravo sa stravujúcich maškrtníkov :)
Zostalo mi. Tak som to všetko polepila a vzniklo toto :)
Pečené marinované morčacie stehná
Maso z moriaka bolo trochu starsie tak som sa rozhodla ho pred pecenim marinovat v jogurtovej marinade....
Krkovička so šampiňónmi a s cibuľou
Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme,...
Zapekané paradajkové rúrky s bryndzou
Cestoviny uvaríme do chrumkava. Vajíčka rozšľaháme so šľahačkovou smotanou, s polovičnou dávkou drvených paradajok,...
Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi
Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na...
Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.
Granatiersky pochod z parného hrnca
Dlho som zvažovala, či sem ten receptík dám, keďže nedávno bol pridaný granadír, ale...
Slaný ryžový nákyp
Je dobrý teplý aj studený, tento som robila so šunkou, ale veľmi dobrý je s údeným mäsom....
Kastrólová roštenka
Tento recept je ako stvorený na výživu rodiny počas chatárskeho víkendu. Stačí mať k nemu dobrý...
Ryžové rezance s krevetami podľa Evy Černej
Energická Eva Černá s nadšením pripravuje recept z ingrediencií, pred ktorými máme často rešpekt. S...
Baklažán à la sendvič
Keď sa mi dlhšiu dobu nedostane „zaslúženej odmeny“, musím o ňu nejakým spôsobom zabojovať. Kúpil...
Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom
Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:
Bravčové koleno na čiernom pive s chlebom
Tento recept je vlastne predchodca gulášu, keď ešte nebola paprika. Používala sa rasca a zahusťovalo...
Výborná a lacná sekaná z chleba
Aj takto chutne môžete zúžitkovať zbytky staršieho chleba či pečiva...
Sliepka ako hus
Husacie hody sú tradíciou na západnom slovensku, hlavne na Záhorí. Tak som sa rozhodol, že si urobím...
Sedliacka kapusta
Táto kapusta sa začína variť od mäsa až potom kapusta. Kapustu kyslú používam v konzerve, ...
Chilli cuketa
Vlani som sem tiež dala jeden recept na chilli cuketu ale iný. Dnes sme si pochutnali...
Šampiňónové rizoto s pórom
Recept je síce jednoduchý, ale rizotá zbožňujem. A práve šampiňónové rizoto s pórom však patrí...
Panvičková maslová pečienka
Veľmi príjemná chuť, vhodné či ako predjedlo, alebo hlavné jedlo. Skúste, nám veľmi...
Pivný guláš z hovädzích líčok
Hovädzie líčka umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a na masti...
Pleskáč na domácej údenej slaninke
Dostala som od brata rybku, ktorú mám najradšej. pleskáč je úplne lahodná rybka a...