Konfitovaná bravčová krkovička na pive
František Mátéffy
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 6. júla 2015
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 6. júla 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90-120 minút
na 80-110 °C
na 80-110 °C
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku nasolíme, okoreníme, opražíme zo všetkých strán na oleji a vyberieme. Do oleja vložíme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku a pražíme dozlatista.
- 2
Nakoniec pridáme nakrájanú rajčinu, podlejeme pivom a prevaríme. Opražené mäso vložíme do pekáča, zalejeme základom, prekryjeme a v rúre konfitujeme (pečieme pri nízkej teplote 80°C – 110°C), kým nie je mäso hotové.
- 3
Pór nakrájame na kolieska, premyjeme v studenej vode a scedíme. Odkvapkaný pór opražíme na masle, osolíme, podlejeme troškou piva, a pod pokrievkou necháme spariť. Krkovičku podávame s naturálnou ryžou, preliatu výpekom, s duseným pórom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu