Foto: stefanm
Výrazná hubová chuť hlivy doplnená jemnou chuťou cukety krásne ladili a odporúčam robiť z dvojitej dávky lebo bolo málo!!!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nadrobno pokrájanú cibuľu,cesnak a papriku...
-
2
...krátko opražíme na oleji.
-
3
Pridáme pokrájané huby,bylinky a ...
-
4
...orestujeme.Potom pridáme soľ a koreniny , ...
-
5
... mierne podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka.
-
6
Zahustíme v smotane rozmiešanou múkou.
-
7
Cuketu ...
-
8
...pokrájame na malá kocky,ochutíme bylinkovou soľou a hubovým korením a ...
-
9
...2-3 minútky povaríme vo vriacej vode.
-
10
Scedíme a schladíme studenou vodou.
-
11
Pridáme k smotanovej hlive , ...
-
12
... premiešame a krátko povaríme.
-
13
Z polohrubej múky,vajíčka,soli a vody vymiešame hladké redšie cesto a ...
-
14
...zavaríme noky.Povaríme ich ...
-
15
...precedíme a ...
-
16
...podávame s hlivovo-cuketovo-smotanovou omáčkou a (samozrejme) dobre vychladeným pivom "Radler" ktoré...
-
17
... nemusí byť ale chýbalo by!! :)
Diskusia k receptu