Foto: zuzananoskova
Mňam, mňam, mňam, mňamkovaním začnem tento receptík ;-) Na niektorých výrobkoch sú uvedené aj recepty, tentokrát som použila pohánkový zn. Lagris. Pohánka je v Zobraziť celý popisMňam, mňam, mňam, mňamkovaním začnem tento receptík ;-) Na niektorých výrobkoch sú uvedené aj recepty, tentokrát som použila pohánkový zn. Lagris. Pohánka je v krabici 375g. Niečo som si upravila, respektíve ubrala vajcia, ale vôbec mi tam nechýbali. Ak si ich Vy však pridáte, nič tým nepokazíte, karbonátky budú "pevnejšie".
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pohánku som uvarila ešte večer. Povarila som ju minútu vo vriacej vode, odstavila zo sporáka, prikryla pokrievkou a po 15-ich minútach precedila. !!!Vývar, nevylievajte (pre obsah rutínu v pohánke, ktorý priaznivo pôsobí na cievy), respektíve, použite ho napr. na polievku či len tak vypite.!!! Ja som si to uvedomila až neskôr a bolo mi to ľúto...
- 2
Na rozohriatej panvici s olejom som podusila cibuľu, pridala nadrobno pokrájané šampiňóny, podusila a potom pridala pretlačený cesnak, soľ, majorán podrvený cez dlane (tým som nešetrila!) a pohánku, premiešala som a odstavila. Primiešala som aj ľanové semienka (ktoré som predtým namočila od vody asi na hodinu, kým som si išla zabehať). Zatiaľ som pripravila prílohy.
- 3
Hrášok s paradajkami popučíme vidličkou, pridáme natrhanú bazalku, premiešame a podávame.
- 4
Na panvici na kokosovom oleji chvíľku opražíme najprv stonky z kalerábových listov, pridáme kalerábové listy, premiešame, vsypeme mrkvu (na hrubšie postrúhanú), v tej chvíli už mám vypnutý sporák, premiešame a podávame. Môžete posypať lupienkovou soľou.
- 5
Prílohy nachystané a teraz opäť karbonátky. K zmesi som pridala 3 KL cícerovej múky, premiešala, tvarovala karbonátky, ktoré som opatrne opiekla na slnečnicovom oleji z jednej aj druhej strany a na servítku nechala odsať tuk.
- 6
Pohánkové karbonátky, chrumkavé, mi chvíľu pripomínali chuť ryžových "huriek" (kokoooooooos, ani neviem ako sa to už volá :-D ).
- 7
Dobrú chuť :-)
- 8
Dnes som si v práci pohánkovú zmes pripravila ako pohánkovú panvičku a k nej veľa ľadového šalátu :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pekný rcp
:-)))
@zuzananoskova
si skvelá...!!te ba by som aspoň dáky mesiac doma chcela..!! neplatila by som za obžerstvo tukovú daň...vypadala bych štíhla jak laň...!!!
pohánku môžem len poskromne-mužovi nevonia..nechutí..tak miešam do ryže,zemiakov...a tak..ale moja mama-85 rokov-ju miluje...
ten mrkvovozelenolistový šalát vábi, láka..jeho farba je taká..nemusia byť len kalerábové-však..??
bud zdravá..!!
@radost : určite k mrkve môžeš pridať aj iné listy či zeleninu, ja som kombinovala čo som mala doma ;-)
@denyany : verím, že aj rodine bude chutiť :-)
@mariamka : so zaľúbeným párikom si to krásne napísala :-)
@jamarlen : preto teraz používam iba stredné listy ;-)
@sjuz : už tak pohánku robím aj ja ;-) Aj my s dcérou máme rady pšeno, robím na sladko aj slano.