Pohánkové karbonátky

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 8. januára 2014

Mňam, mňam, mňam, mňamkovaním začnem tento receptík ;-) Na niektorých výrobkoch sú uvedené aj recepty, tentokrát som použila pohánkový zn. Lagris. Pohánka je v Zobraziť celý popisMňam, mňam, mňam, mňamkovaním začnem tento receptík ;-) Na niektorých výrobkoch sú uvedené aj recepty, tentokrát som použila pohánkový zn. Lagris. Pohánka je v krabici 375g. Niečo som si upravila, respektíve ubrala vajcia, ale vôbec mi tam nechýbali. Ak si ich Vy však pridáte, nič tým nepokazíte, karbonátky budú "pevnejšie".

2-3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Karbonátky:
180 g
20 ks
1,5 PL
3 ČL
3 strúčiky
1 ks
Kaša:
200 g
6 ks
veľa
Zelenina:
1 ks




Postup

  1. 1

    Pohánku som uvarila ešte večer. Povarila som ju minútu vo vriacej vode, odstavila zo sporáka, prikryla pokrievkou a po 15-ich minútach precedila. !!!Vývar, nevylievajte (pre obsah rutínu v pohánke, ktorý priaznivo pôsobí na cievy), respektíve, použite ho napr. na polievku či len tak vypite.!!! Ja som si to uvedomila až neskôr a bolo mi to ľúto...

  2. 2

    Na rozohriatej panvici s olejom som podusila cibuľu, pridala nadrobno pokrájané šampiňóny, podusila a potom pridala pretlačený cesnak, soľ, majorán podrvený cez dlane (tým som nešetrila!) a pohánku, premiešala som a odstavila. Primiešala som aj ľanové semienka (ktoré som predtým namočila od vody asi na hodinu, kým som si išla zabehať). Zatiaľ som pripravila prílohy.

  3. 3

    Hrášok s paradajkami popučíme vidličkou, pridáme natrhanú bazalku, premiešame a podávame.

  4. 4

    Na panvici na kokosovom oleji chvíľku opražíme najprv stonky z kalerábových listov, pridáme kalerábové listy, premiešame, vsypeme mrkvu (na hrubšie postrúhanú), v tej chvíli už mám vypnutý sporák, premiešame a podávame. Môžete posypať lupienkovou soľou.

  5. 5

    Prílohy nachystané a teraz opäť karbonátky. K zmesi som pridala 3 KL cícerovej múky, premiešala, tvarovala karbonátky, ktoré som opatrne opiekla na slnečnicovom oleji z jednej aj druhej strany a na servítku nechala odsať tuk.

  6. 6

    Pohánkové karbonátky, chrumkavé, mi chvíľu pripomínali chuť ryžových "huriek" (kokoooooooos, ani neviem ako sa to už volá :-D ).

  7. 7

    Dobrú chuť :-)

    Pohánkové karbonátky  - obrázok 7
  8. 8

    Dnes som si v práci pohánkovú zmes pripravila ako pohánkovú panvičku a k nej veľa ľadového šalátu :-)

Diskusia k receptu

jamarlen
začnem chodiť do obchodu na poodlamované kalerábové listy….ak nie sú jedovaté od dusičnanov a robiť z nich hranolceky:)
pekný rcp
rressia
jamarlen, neriskovala by som a počkala na kaleráby vo vlastnej záhrade! a ak sa na nich pasú húsenice-znamená, že sú listy jedlé...
mariamka
aj ked to nie je celkom podla nasich chuti /resp. mojich chlapcov/ ale za seba sa mi to velmi paci, pohanka je naozaj velmi zdrava a ostatna kopa zeleniny tiez, a ten zalubeny parik nema chybu :))
radost
@rressia
:-)))
@zuzananoskova
si skvelá...!!te ba by som aspoň dáky mesiac doma chcela..!! neplatila by som za obžerstvo tukovú daň...vypadala bych štíhla jak laň...!!!
pohánku môžem len poskromne-mužovi nevonia..nechutí..tak miešam do ryže,zemiakov...a tak..ale moja mama-85 rokov-ju miluje...
ten mrkvovozelenolistový šalát vábi, láka..jeho farba je taká..nemusia byť len kalerábové-však..??
bud zdravá..!!
denyany
Pekný receptík, zdravý... Pohánku mám už dlhšie kúpenú, ale nevedela som, čo s ňou. Teraz už viem a na karbonátky sa už teším. Len som zvedavá, čo na to moja rodina. Prílohu zvolím klasickú, aby neutrpeli šok z toľkej zdravej stravy.:-)
zuzananoskova
Ďakujem za milé komentáre. Kalerábové listy sú výborné a zdravé. Teraz si vytrhávam iba tie stredné, keď ich mám priamo zo záhrady, napr. od krstnej, tak jeme všetky listy :-)
@radost : určite k mrkve môžeš pridať aj iné listy či zeleninu, ja som kombinovala čo som mala doma ;-)
@denyany : verím, že aj rodine bude chutiť :-)
@mariamka : so zaľúbeným párikom si to krásne napísala :-)
@jamarlen : preto teraz používam iba stredné listy ;-)
sjuz
Super,mňam, isto skúsim aj takúto verziu. Tiež som robila minule pohánkové placky. Len pohánku pripravujem trošku inak - zalejem 1 cm na povrch pohánky vodou, uvediem prikryté do varu a hneď odstavím, a nechám v teple odpočívať cca 15-20 min. Pohánka absorbuje všetku tekutinu a nič nemusím vylievať... Keďže nekonzumujem pšenicu ani žiadne iné obilniny - okrem pohánky, pšena a i., a uprednostňujem RAW stravovanie, vaše receptíky veľmi vítam ako skvelú inšpiráciu. ďakujem:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia