Pečený kapor na podunajský spôsob

Július Dózsa
kuchár hotela Zátoka v Senci, 14. júla 2015
Pečený kapor na podunajský spôsob
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
100 g
5 g
50 g




Postup

  1. 1

    Očisteného kapra posolíme a pokvapkáme šťavou z citróna.

  2. 2

    Pripravíme zmes na obaľovanie: zmiešame strúhanku, hladkú múku a červenú papriku.

  3. 3

    Kapra obalíme, uložíme na vymastený plech, podlejeme bielym vínom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.

Diskusia k receptu

evanaaa
Podunajský, alebo aj mlynársky spôsob, takto často robievam......je to jednoduché a dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia