Bravčové koleno
Bravčové koleno

Pivné koleno

pilcik - fotkapilcik, 20. novembra 2017
Pivné koleno
Foto: pilcik

Je to balzam pre oko aj žalúdok.

6
porcií
10 minút minút
príprava
360 minút minút
na 95°C a 200°C °C

Suroviny

2200 g
0,5 l
7 ks
14 ks
3 ks
1 stredne veľký ks
1 hlávka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prstami natrieme po celom kolene soľ. Dáme do hrnca nalejeme fľašku silného piva, pridáme koreniny, cibuľu na krúžky a celé strúčiky cesnaku.

  2. 2

    Hrniec zavrieme dáme do rúry na 5,5 - 6 hodín, pri teplote 90 °C - 100 °C. Necháme ho piecť bez pozerania.

  3. 3

    Potom hrniec otvoríme a dáme zapiecť na 30 minút pri teplote 190 °C - 200 °C, za častého polievania výpekom. Takto bude potom koleno svietiť, že momentálne dostanete hlad.

    Pivné koleno - obrázok 3
  4. 4

    A takto koleno vyzerá na druhy deň. To pivo sa vyparilo a ostala len masť.

    Pivné koleno - obrázok 4

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Pečené koleno na pivě je dobrá volba. Já peču na černém pivu a někdy rovnou i na zelí. Je takové chlapácké jídlo. Dlouho jsem nepekla, tak super žes připomenul!
@pilcik , už na mňa žmurká také veľké koleno z mrazáka od minulej nedele, dostala som ho od susedkinho ocka zo zabíjačky..hútam čo s ním, možno upečiem na pive/ ale s pivom nie som kamarát/v každom prípade to tvoje pečené koleno vyzerá ohromne.-)
@Lorak40 (21.11.2017 09:22)
Stupňovitosť piva nie je o alkohole ale o kvalite ktorú zjednodušene povedané z veľkej časti určuje predovšetkým podiel látok, ktoré sa počas jeho varenia uvoľnia zo sladu a chmeľu. Takže aj taká plzenská dvanástka by s tým kolenom urobila svoje a určite by bolo vynikajúce.
Toto je presne recept pre mojho muža :) Koleno a pivo, už ho vidím ako sa zalizuje. Častno obdobný recept robievame v zelenom vajíčku. Tam sa trocha aj vyúdi a je to veľká mňamka, z ktorej sa moja línia potom ešte dlho spamätáva :)

Pridaj komentár k receptu: