Bravčové koleno
Bravčové koleno

Pivné koleno

pilcik - fotkapilcik, 20. novembra 2017
Pivné koleno
Foto: pilcik

Je to balzam pre oko aj žalúdok.

6
porcií
10 minút minút
príprava
360 minút minút
na 95°C a 200°C °C

Suroviny

2200 g
0,5 l
7 ks
14 ks
3 ks
1 stredne veľký ks
1 hlávka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prstami natrieme po celom kolene soľ. Dáme do hrnca nalejeme fľašku silného piva, pridáme koreniny, cibuľu na krúžky a celé strúčiky cesnaku.

  2. 2

    Hrniec zavrieme dáme do rúry na 5,5 - 6 hodín, pri teplote 90 °C - 100 °C. Necháme ho piecť bez pozerania.

  3. 3

    Potom hrniec otvoríme a dáme zapiecť na 30 minút pri teplote 190 °C - 200 °C, za častého polievania výpekom. Takto bude potom koleno svietiť, že momentálne dostanete hlad.

    Pivné koleno - obrázok 3
  4. 4

    A takto koleno vyzerá na druhy deň. To pivo sa vyparilo a ostala len masť.

    Pivné koleno - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu