Foto: pilcik
Je to balzam pre oko aj žalúdok.
6
porcií
porcií
10 minút minút
príprava
príprava
360 minút minút
na 95°C a 200°C °C
na 95°C a 200°C °C
Postup
-
1
Prstami natrieme po celom kolene soľ. Dáme do hrnca nalejeme fľašku silného piva, pridáme koreniny, cibuľu na krúžky a celé strúčiky cesnaku.
- 2
Hrniec zavrieme dáme do rúry na 5,5 - 6 hodín, pri teplote 90 °C - 100 °C. Necháme ho piecť bez pozerania.
- 3
Potom hrniec otvoríme a dáme zapiecť na 30 minút pri teplote 190 °C - 200 °C, za častého polievania výpekom. Takto bude potom koleno svietiť, že momentálne dostanete hlad.
- 4
A takto koleno vyzerá na druhy deň. To pivo sa vyparilo a ostala len masť.
Tiež bravčové koleno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujeme za upozornenie, 220 g koleno by bolo asi príliš malé, v recepte to opravíme.
okrem toho nie je mi známe,žeby 16 stupňové pivo bolo bežne dostať kúpiť v obchode.Stačí aj obyčajné čierne pivo
Stupňovitosť piva nie je o alkohole ale o kvalite ktorú zjednodušene povedané z veľkej časti určuje predovšetkým podiel látok, ktoré sa počas jeho varenia uvoľnia zo sladu a chmeľu. Takže aj taká plzenská dvanástka by s tým kolenom urobila svoje a určite by bolo vynikajúce.