Lekvárové pirohy s orechami

pampuska92 - fotkapampuska92, 6. augusta 2013

Suroviny

600 - 700 g
1 ks
300 - 330 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky v šupke olúpeme, necháme vychladnúť a najemno zomelieme alebo prelisujeme. Do zemiakov pridáme štipku soli, vajce, múku a vypracujeme tuhšie cesto.

  2. 2

    Bochník vyvaľkáme na tenší plát na múkou vysypanej doske. Rozdelíme ho na pekné štvorce a do stredu dáme lekvár. Ja som zvolila broskyňový lekvár, ale vy si ho vyberte podľa chuti.

  3. 3

    Vykrojené štvorce s lekvárom preložíme a poriadne popritláčame po krajoch.

  4. 4

    Pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody. Do vody ich hádžeme po častiach, nie všetky naraz. Po zovretí ich zľahka premiešame, aby sa neprilepili o dno hrnca.

  5. 5

    Uvarené pirohy vyberieme, posypeme zomletými orechmi, práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom.

Diskusia k receptu

elysa
takéto slovenské dobroty ja milujem... neodmietla by som :)
afataga
veru aj ja by sa dala ponuknut, obdivujem, ze sa ti to chce v takom teple
dado
skusal som to , miesto lekvaru som pouzil zavarane slivky a posypal oprazenou struhankou mnam,mnam