Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 20. novembra 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 600 g |
|
| 1 ks |
|
| 60 g |
|
| 3 ks |
|
| 50 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 200 ml |
|
| na zahustenie |
|
| Kuriatkové knedle: | |
| 300 g |
|
| 3 ks |
|
| 80 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 200 ml |
|
| podľa chuti |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na 20 minút do rúry vopred rozohriatej na 90 0C.
- 2
Medzitým pridáme do tej istej panvičky maslo, najemno nakrájanú šalotku, zapeníme, pridáme červené víno, vývar a brusnice. Struk vanilky rozrežeme na polovicu a špičkou noža stiahneme dužinu, ktorú pridáme do omáčky a omáčku zahustíme zemiakovým škrobom. Ako prílohu podávame kuriatkové knedle.
- 3
Kuriatkové knedle: Nakrájané žemle zalejeme horúcim mliekom, pridáme soľ, mleté korenie, nasekaný čerstvý petržlen, muškátový oriešok. Nadrobno nasekanú cibuľku zapeníme na masle, pridáme kuriatka a pridáme do masy. Keď masa vychladne, pridáme vajcia a vymiešame. Masu necháme 15 minút odstáť. Potom z masy vytvoríme gule, ktoré varíme v osolenej vriacej vode asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu