Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou

Róbert Krištof
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 20. novembra 2011
Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
1 ks
60 g
3 ks
50 g
100 ml
100 ml
200 ml
 na zahustenie
Kuriatkové knedle:
300 g
3 ks
80 g
200 ml
 podľa chuti
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na 20 minút do rúry vopred rozohriatej na 90 0C.

  2. 2

    Medzitým pridáme do tej istej panvičky maslo, najemno nakrájanú šalotku, zapeníme, pridáme červené víno, vývar a brusnice. Struk vanilky rozrežeme na polovicu a špičkou noža stiahneme dužinu, ktorú pridáme do omáčky a omáčku zahustíme zemiakovým škrobom. Ako prílohu podávame kuriatkové knedle.

  3. 3

    Kuriatkové knedle: Nakrájané žemle zalejeme horúcim mliekom, pridáme soľ, mleté korenie, nasekaný čerstvý petržlen, muškátový oriešok. Nadrobno nasekanú cibuľku zapeníme na masle, pridáme kuriatka a pridáme do masy. Keď masa vychladne, pridáme vajcia a vymiešame. Masu necháme 15 minút odstáť. Potom z masy vytvoríme gule, ktoré varíme v osolenej vriacej vode asi 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia