Pleskáč na masle a zelenine

izabella929 - fotkaizabella929, 26. augusta 2012

Dostala som čerstvého pleskáča...uvažovala som, ako ho urobiť, aby bol chutný..tak som ho urobila klasicky na masle a bol výborný...

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
20 g
2 ks
1 ks
1 ks
8 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Rybu som umyla, osolila, natrela zo všetkých strán aj zvnútra maslom..nakrájala som paradajky a papriku na kolieska, cibuľu tiež na kolieska a obložila som celú rybu...posypala korením na ryby..piekla na 180 st. 20 min..pokial sa ryba piekla, očistila som si nové zemiaky a uvarila v osolenej vode..uvarené scedila a posypala pokrájanou petržlenovou vňaťkou.. ryba sa upiekla do chrumkava..uložila som na tanier ,pridala varené zemiaky a obložila zeleninou...dobrú chuť..

Diskusia k receptu

marcy
výborný obedík,ten by som si dala :)
marcy
P.S. úvodné foto s aranžovaním na 1*
lusinkab
Na 1 mas tu rybku a ta obloha?no jedna basen hned by som si dala
rybarkuchar
Klobúk dolu. Pleskáč nie je losos, nepatrí medzi ušľachtilé ryby a navyše má dosť kostí. Zjavne sa Ti podaril. Skús ho nabudúce nechať poležať 2 až 3 h. v soli a mlieku. Tie najmenšie kostičky zmäknú a nebudú otravovať.
margaretka28
Mám rada akékoľvek ryby a tiež ich podobne pripravujem,ale ten tvoj tanier vyzerá úžasne !
izabella929
@rybarkuchar , priznám sa bez mučenia, že na tvoj názor som čakala.-)ale vzhľadom na to, že táto rybka bola asi mladá, bola veľmi chutnučká a jemná..kostičiek bolo dosť, ale za zábavku mi to stálo...som jediná osoba doma, ktorá rybky miluje.-) dostala som od od brata a musím povedať, že som netušila, aká bude...chuť bola perfektná a vôbec som nemala dojem, že to je rybka...haha, už ich viac nemám, takže nič...ešte mám v mrazáku poriadneho kapra, tak toho teda neviem, ako urobím, ale každopádne sa na neho veľmi teším.-)) díky a veľmi si ma milo potešil svojou radou.-)))
nonna
Krásne si to spravila, aj pleskáč je chutný, poznám, tiež pečem, zeleninu a petržlenovú vňať dávam aj do vnútra ryby alebo sa dá dať do múky s primiešaným korením na ryby, paprikou, aj takto je výborný. A kľudne aj rybacia polievka, najmä ak sa ešte pridá kapor alebo kúsok inej ryby. Ja Pleskáča nepovažujem za podradného, je to fajn diétna rybka. Chválim, podarilo sa Ti, ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko. Moji kamoši určite zareagujú.
bozulka
Pleskáče som mala rada, keď boli malé tak najradšej do ochutenej polohrubej múky a vysmažiť alebo do červena upiecť a k tomu už iba pohár bieleho vinka.Ináč súhlasím s @rybarkuchar , on sa vyzná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia