Foto: heleninka88
Milujem lasagne :-) .....Mohla by som ich jesť stále. Verím, že Vám budú chutiť ;)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tak najprv si nakrájame na malé kúsky cibuľu a dáme ju pražiť na oleji dozlatista. Potom pridáme mleté mäso a čakáme pokiaľ nebude mať hnedú farbu. Zalejeme vodou a pridáme soľ, čierne mleté korenie, oregano a necháme dusiť. Po 10 min. som pridala k mäsu paradajkový pretlak a trocha kečupu a necháme trocha povariť.
- 2
Medzi tým si pripravíme bešamel: Cibuľu si narežeme na malé kúsky a opražíme na oleji do zlatista. Pridáme hladkú múku a opražíme ju. Potom k múke pridáme mlieko a miešame s metličkou, aby sa nám neobjavili hrudky. Miešame až kým nemáme hustejšiu hmotu. Dochutíme soľou.
- 3
Na pripravený plech si rozložíme prvú vrstvu cestovín Lasagne(ja cestoviny neobvariam, budete ich mať mäkké tak či tak). Lasagne vrstvíme takto: najprv pridáme na cestoviny omáčku s mletým mäsom a potom pokvapkáme s bešamelom. Tak to robíme do výšky až kým sa Vám omáčka s mletým mäsom neminie. Kľudne môžme dať pomedzi vrstvenie postrúhaný syr. POZOR: na posledné vrstvenie dávame iba omáčku s mletým mäsom a pokvapkaný bešamel a dávame na to postrúhaný syr. Syru môžte dať veeeľa veeľa veľa :) (Ja už vidím podľa tej omáčky ako sa mi míňa, kedy už bude posledné vrstvenie). Dáme zapiecť na 30min na 180°C.
- 4
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Lasagne idú aj u nás, či s mäsom alebo aj čisto zeleninové. Dobré jedlo.