Foto: maminamicha
Našla som na nete a boli výborné.
porcií
na 180 °C
Suroviny
10 ks |
|
5 ks |
|
1 balíček |
|
1 ks |
|
Bešamel vanilková omáčka: | |
500 ml |
|
100 g |
|
2 PL |
|
250 ml |
|
tvarohová plnka: | |
2 balíčky |
|
250 g |
|
|
|
1 ks |
|
Posýpka: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
1/2 balíčka |
|
|
Postup
-
1
Ako prvé urobíme bešamel: Maslo dáme rozpustiť, pridáme múku aby sme mali záprašku a zalejeme studeným mliečkom. Povaríme a necháme chvíľku asi tak 10 minút vychladnúť. Pridáme jogurty ja som zvolila jablkový s čiernou bazou. Poznámka: keby sme jogurt primiešali do horúceho bešamelu tak by sa nám to "zgrclo" :)
- 2
Nakrájame si jabĺčka alebo nastrúhame komu ako chutí zasypeme škoricovým cukrom a citrónovou šťavou, necháme odpočinúť.
- 3
Medzi tým si pripravíme tvarohovú náplň.
- 4
Zapekaciu misu si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, nalejeme časť bešamelu uložíme !nepredvarené! Pláty lasagne, na ne 1/2 jabĺk, 1/2 tvarohu a časť bešamelu takto opakujeme ešte 1x.
- 5
Posledné pláty ktoré položíme popritláčame všetko a dáme poslednú časť bešamelu, zakryjeme alobalom a dáme piecť. Pečieme asi 40 minút potom posypeme posýpkou a ešte dáme na 15 minút do rúry už bez alobalu. Necháme trochu vychladnúť :D a dobrú chuť boli vynikajúce.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu