Jelenie ragú na červenom víne
Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 23. februára 2016
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 23. februára 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jelenie mäso umyjeme, vysušíme, nakrájame na rezance, opražíme na panvici a oleji, pridáme mrkvu, petržlen, hríby a cibuľu. Urestované mäso a zeleninu osolíme, okoreníme, pridáme víno, smotanu a necháme krátko povariť.
- 2
Zemiaky umyjeme, necháme uvariť aj so šupkou v osolenej vode domäkka a necháme ich vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
- 3
Do zemiakov pridáme nasekanú vňať, polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na asi 4 cm hrubý plat a posypeme tvarohom. Cesto zrolujeme a dáme do fólie. Knedľu varíme vo vriacej vode asi 25 minút. Hotové mäso podávame s knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu