Jelenie ragú na červenom víne

Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 23. februára 2016 16:30
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jelenie ragú na červenom víneFoto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Jelenie mäso umyjeme, vysušíme, nakrájame na rezance, opražíme na panvici a oleji, pridáme mrkvu, petržlen, hríby a cibuľu. Urestované mäso a zeleninu osolíme, okoreníme, pridáme víno, smotanu a necháme krátko povariť.

  2. 2

    Zemiaky umyjeme, necháme uvariť aj so šupkou v osolenej vode domäkka a necháme ich vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

  3. 3

    Do zemiakov pridáme nasekanú vňať, polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na asi 4 cm hrubý plat a posypeme tvarohom. Cesto zrolujeme a dáme do fólie. Knedľu varíme vo vriacej vode asi 25 minút. Hotové mäso podávame s knedľou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist