Jelenie ragú na červenom víne

Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 23. februára 2016
Jelenie ragú na červenom víne
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 ks väčšie
3 ks
2 ks
300 ml
200 ml
50 g
500 g
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Jelenie mäso umyjeme, vysušíme, nakrájame na rezance, opražíme na panvici a oleji, pridáme mrkvu, petržlen, hríby a cibuľu. Urestované mäso a zeleninu osolíme, okoreníme, pridáme víno, smotanu a necháme krátko povariť.

  2. 2

    Zemiaky umyjeme, necháme uvariť aj so šupkou v osolenej vode domäkka a necháme ich vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

  3. 3

    Do zemiakov pridáme nasekanú vňať, polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na asi 4 cm hrubý plat a posypeme tvarohom. Cesto zrolujeme a dáme do fólie. Knedľu varíme vo vriacej vode asi 25 minút. Hotové mäso podávame s knedľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia