Foto: jody
Veľmi príjemná chuť, vhodné či ako predjedlo, alebo hlavné jedlo. Skúste, nám veľmi chutí.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny. Pečienku očístíme, prekrojíme na polovice, cibuľu nasekáme nadrobno.
-
2
Na oheň dáme rozohriať prázdnu panvicu, neskôr prilejeme olej a necháme ho zohriať. Nie priveľmi, nesmie horieť. Pridáme plátok masla a hneď znížime teplotu.
-
3
Na nízkej teplote maslo rozpustíme, ale pozor, nesmieme ho spáliť.
-
4
Pridáme pečienky a pomaličky na malej teplote opekáme.
-
5
Neprikrývame pokrievkou, ale keďže potvorka rada prská, použijeme zlepšovák - sitkopokrievka na vyprážanie. :-)
-
6
Občas obraciame, ale stále nechávame nízku teplotu.
-
7
Opečenú pečienku vyberieme a udržujeme v teple. Do výpeku pridáme nadrobno posekanú cibuľku.
-
8
Zvýšime teplotu a upražíme cibuľku, ale tak aby ešte ostala chrumkavá.
-
9
Solíme a koreníme až na tanieri. Podávame s chrumkavou bagetkou a rajčinami, alebo napríklad s kyslými uhorkami, alebo jogurtovým dressingom.
-
10
Dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu