Foto: helca103
Kombinácia je asi trochu zvláštna ale pokus sa podaril.
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Rybu nechám rozmraziť, cibuľu pokrájam na mesiačiky, cesnak posekám na drobno.
-
2
Zapekaciu misu potriem maslom na to poukladám mesiačiky cibule. Ďalšia vrstva je už ryba ktorú pokvapkám citrónovou šťavou, posolím, posypem rascou a cesnakom. Všetko to prelejem drvenými paradajkami a dám zapekať do vyhriatej rúry.
-
3
Podávala som to s ryžou, ale určite by to bolo dobré aj s chlebom, lebo tá šťava bola mňamková.
@rybarkuchar aj Ti závidím /v dobrom samozrejme/ že si tie ryby chytáš sám. Bolo obdobie pred asi 20 rokmi ked som mala čerstvé ryby často. V bývalej práci bol každý tretí rybár a tak sa občas ušlo niečo aj mne. Čerstvá ryba je naozaj najlepšia.