Foto: mariaklara
Buchtám asi nikto neodolá. Robievam ich väčšinou v piatok.
porcií
príprava
na 180 - 150- 125 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny:
-
2
Na spodok do misky dáme štipku soli. Múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, pridáme med, na to droždie a prilejeme vlažné mlieko ( asi 2 -3 PL ). Vznikne nám kvások.
-
3
Pridáme ešte olej, zvyšné mlieko a vodu. Vypracujeme vláčne cesto.
-
4
Necháme v kyske vykysnúť. ( skoro ako v rozprávke " Cisárov pekár, pekárov cisár ", tuším tak sa volala ).
-
5
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozgúľame a pokrájame na štvorčeky. Na štvorčeky kladieme lekvár.
-
6
Lekvár zavinieme do cesta a kladieme na plech, ktorý sme natreli olejom. Buchty na plechu ešte potierame olejom, aby sa nezlepili. Na plechu necháme buchty asi 15 - 20 min. podkysnúť. Za ten čas sa nám predhrieva rúra.
-
7
Dáme ich piecť do predhriatej rúry 8 - 10 min. na 180° C, 3 - 5 min. na 150° C, 3 - 5 min. na 125° C. Pečieme ich až získajú zlatistú farbu.
-
8
Po upečení ich opäť potrieme olejom, prikryjeme papierom a utierkou. Pred podávaním posypeme práš. cukrom. Dobrú chuť!
máš so slivkovým lekvárom,či?