Foto: zlota1
Vymyslena dobrota
porcie
príprava
Suroviny
200 g |
|
2 ks |
|
500 ml |
|
1 ks (menší alebo cibuľka) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Plnka: | |
2 ks (menší alebo cibuľka) |
|
|
|
|
|
(alebo schwarzwaldská šunka) |
|
Zálievka: | |
1 téglik |
|
2 ks |
|
1 téglik (alebo kys. smotana) |
|
trošku |
|
trošku |
|
Na prípravu: | |
alebo tuk na pečenie palaciniek |
|
alebo tuk a strúhanka na plech |
|
Postup
-
1
múku,vajcia,mlieko,bylinkové korenie,cesnak a čerstvý na malé kocky nekrájaný pór zmiešame,čím vznikne palacinkové cesto.Na tuku,alebo oleji upečieme trochu hrubšie palacinky.
-
2
Mrkvu ošúpeme a nakrájame,alebo nastrúhame na tenké prúžky,pór očistíme a tiež nakrájame,narýchlo opečieme na oleji a necháme bkom vychladnúť.
-
3
Hotové palacinky naplníme.Na spodok dáme plátok tvrdého syra,na to plátok šunky,alebo schwarzwaldskej šunky,na to opečenú zeleninu.
-
4
okraje palaciniek zohneme dovnútra,zmotáme a uložíme do vymastenej zapekacej misy,pekáča.
-
5
Uložené palacinky zalejeme zálievkou,ktorú pripravíme z vajec,sladkej smotany,créme fraiche,a trochy mlieka, soli,všetko zmixujeme,alebo vytrepeme v shakery a zalejeme palacinky
-
6
Pečieme do zlatohneda,kým zálievka nie je pevná,vrch môžme podľa chuti posypať ešte parmazánom,alebo iným strúhaným syrom.
skús niekedy plnku obohatiť o zeler ja som to skúsil a prekvapivo je to dobré