Pečený bravčový bôčik plnený údenou klobásou fotorecept
Foto: izabella929
Priznám sa, nikdy som bôčik neplnila takto ako sa predáva v obchodoch. Od farmára som dostávala bok, ale bez slaninovej a mäsovej časti, čiže Zobraziť celý popisPriznám sa, nikdy som bôčik neplnila takto ako sa predáva v obchodoch. Od farmára som dostávala bok, ale bez slaninovej a mäsovej časti, čiže iba rebrá. Ale chuťove toto nemá chybu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčový bôčik som umyla, osušila a kožu som z neho odrala.
-
2
Do mäska som urobila otvor-kapsu pre plnku. Urobila som ju v dlhšej časti.
-
3
Pripravila som si úplne jednoduchú plnku. Nakrájala som chlebík na malé kocky, pridala som petržlenovú vňaťku a vajcia. Všetko som dobre premiešala. Otvor som z vnútornej strany osolila a pokorenila.
-
4
Do otvoru som najprv uložila časť plnky, lebo som chcela, aby klobáska bola pri krájaní v prostriedku.
-
5
Uložila som údenú klobásku a i z vonkajšej strany som ju obložila plnkou.
-
6
A mohol sa začať krajčírsky kurz šitia. Otvor som dobre zošila. Napokon, po upečení, nie je problém niť vytiahnúť. Vždy mám po ruke aj kuchynský papier, lebo ihla je mastná a dosť sa to šmýka.
-
7
Pripravené mäsko som uložila na suchú panvicu mastnou časťou nadol. Tuk ktorý sa vypečie, úplne postačí na prípravu mäsa.
-
8
A opiekla som mäso za pomoci drevených kuchynských klieští zo všetkých strán.
-
9
Teraz som mäsko aj z vonku osolila, okorenila, posypala rascou a mletou červenou paprikou.
-
10
Podliala som ho vždy troškou vody, zakryla pokrievkou a piekla na panvici 50 min. Otočila som ho počas pečenia a polievala výpekom. Hotové mäso som vybrala na dosku a nechala postáť 15 min - už som o tom písala, aby sa za horúceho krájania neuvoľnila šťava z mäsa.
-
11
Až potom som ho nakrájala na plátky. Pokiaľ sa mäsko pieklo pripravila som si prílohu varené zemiaky s rascou.
-
12
Uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.
nádherná prezentácia :-)
Chlapci, vaše ruže sú prekrásne a potešili nielen Izku, ale aj mňa.
Pri pohľade na obrázok mi prišlo na um, že by mi úplne stačilo jedno koliesko mäsa do ruky, bez prílohy, bez príboru a iba tak potajomky si pochutiť ...
aj by som sa rozpísala, ale asi zbytočne...možno dobre mienené rady pomôžu inému, kto číta komentáre.