Bravčová panenka v zemiakovo-jogurtovom cestíčku fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný slniečkový deň, skvelé jedlo z bravčovej panenky v cestíčku..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku som umyla, osušila a pokrájala na plátky...iba rukou som po nej poklepala, aby nebola príliš tenká...
-
2
dva veľké zemiaky som postrúhala na tenké rezance a vyžmýkala som z nich vodu..pridala som k nim soľ,korenie, strúhaný cesnak a zázvor, pridala som 2 vajcia a dobre všetko zamiešala...potom som pridala biely jogurt a múku toľko, aby cesto nebolo príliš husté, skôr ako na palacinky...
-
3
pripravení plátky panenky som osolila, okorenila, obalila z ľahka v hladkej múke, namočila z jednej strany do cestíčka, uložila do horúcej masti a potom som zakryla vrch mäsa cestíčkom..piekla som rezne z jednej i druhej strany pod pokrievkou 10 min.
-
4
hotové mäsko som vyložila na papierovú útierku...
-
5
pokiaľ sa mäso pieklo pod pokrievkou, ošúpala som si zemiaky, uvarila v osolenej vode..hotové jedlo som naložila na taniere...podávala som so sterilizovanými domácimi uhorkami..dobrú chuť..
dopourucjem miesto hladkej muky, pouzit krupicu...vyskusajte a uvidite!..-;) Inak...skoda, ze dama/kucharka, pouziva panenku..ale ..prosim.. - proti gustu ziaden disputat! Ja, ak.., pouzil by som krkovicku!..-:)!..Mnamka!..-:)!