
Plnený kurací srnčí chrbát
Plnený kurací srnčí chrbát! Tento recept mi už veľmi dávno poslala sesternica, no až teraz som sa...

Bravčové fašírky s cuketou
Cuketové fašírky s bravčový mäsom skvelý obed alebo večera.

Cuketové rezance s tuniakom a paradajkami
Nízkokalorický rýchly letný obed alebo večera...

Buřtíky na černém pivě
Tak zkusím zase přidat něco z nezdravé kuchyně. Je to nezdravé, ale dobré a co nás nezabije, to nás posílí....

Losos v pomarančovej šťave
Bylinky nasekáme a zmiešame s maslom, soľou a šťavou z citróna. Lososa na oleji z...

Skvelá pečená zeleninka so slaným syrom
My všetci sme doma mäsožravci... Nuž čo narobím. Ale okrem mäsa máme radi aj zeleninu...

Tofu v pomarančovej omáčke
Tofu (ja som použila aj údené, aj biele) osušíme a nakrájame na menšie kocky...

Zapečený syr so šunkou /lepší ako vyprážaný!/
Nápad čo na večeru, je to náhrada za vyprážaný syr a chutí lepšie. Nemusíme ho...

Kuracie stehná na cesnaku
Dnes som urobila ľahší obed, kuracie stehná na cesnaku. Kuracie stehná som nasolila, ...

Držky z pod Inovca
Takto sa robia držky u nás. Dávam návod, ak by niekomu prišli na chuť, ...

Jednoduchá omáčka na špagety
Špagety sa dajú pripraviť rôznym spôsobom, možno sa inšpirujete tým mojím.

Prívarok z červenej šošovice a batatov
Šošovicový prívarok trochu inak. Keď pridáte bataty a ochutíte ho indickým korením, budete milo prekvapení,...

Kuracie stehná vyprážané v rúre
kuracie stehná si iba osolím a obalím v trojobale. rúru rozohrejem len na 120 stupnou. stehná dám...

Mleté mäso v lístkovom ceste
Rožok nakrájame na malé kocky a zvlhčíme ho vodou alebo mliekom. Mleté mäso zmiešame so soľou,...

Moja čína z woku
Tento recept mám okukaný z televízneho varenia ešte z dávnej minulosti. Mám ho rada preto, ...

Grilovaná roštenka (Entrecote)
Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by...

Maslová tekvica s tmavou fazuľou a ryžou
Jesenné či zimné jedlo na chladnejšie dni, ktoré zahreje - dusená maslová tekvica s tmavou fazuľou,...

Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou
Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pri guláši je dôležité, aby sme mali tmavý základ,...

Palacinky s korenenými karamelizovanými jablkami
Tieto palacinky s karamelovými jablkami na vrchu sú vynikajúcimi raňajkami alebo dezertom :)

Jemná vajíčkovo-šunková nátierka
Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako...

Revúcke guľky s údeným mäsom aj zapečené
Recept na tieto guľky som na Vareche našla od Elektry, ale ja ich mám zas trochu...

Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...

Námornícke mäsko
Tento recept mám od mojej maminky a po dlhom čase som ho znovu oprášila a veru mal...

Bryndzové halušky s cibuľkou
Je to chutné a obľúbené jedlo mojej rodiny. Viem, že sa podávajú so slaninkou, ...

Karfiolové karí
Karfiol rozrobime na male ruzicky a vlozime do misky. Pridame vsetky suroviny na karfiol okrem vody...

Sushi Uramaki Ebi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým nezostane voda úplne...

Zapekaný karfiol so zemiakmi
Skúšala som karfiol bez akejkoľvek zeleniny, iba so zemiakmi a výsledok mal úspech.

Marinované tofu
Tento recept neberte ako návod, ktorého sa treba presne držať, ale ako inšpiráciu pri vymýšľaní...

Strapačky s kyslou kapustou, opraženou slaninou a cibuľou
Dnešný neplánovaný pochúťkový obed....