Foto: bedka
Tento recept robievam často a vždy je iný, podľa sezónnej zeleniny. Námet je od Jitky z Těšetíc.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ošúpeme zemiaky, pokrájame na kocky a osolíme. Patizón (alebo cuketu, príp.karfiol - predvarený. Podľa toho, čo máme.) ošúpeme, pokrájame na kocky, posolíme a dáme "vypotiť". Diétnu salámu a ošúpané špekačky tiež pokrájame na kocky.
-
2
Dno pekáča potrieme maslom, uložíme vrstvu zemiakov, potom vrstvu špekačiek, vrstvu patizónu, vrstvu salámy a na vrch opäť vrstvu patizónu. Kľudne sa to môže ukladať aj v inom poradí a inom množstve. Tentokrát som mala veľa patizónu, ktorý som chcela minúť. Šľahačkovú smotanu zmiešame s vajcami a koreninami a vylejeme na poslednú vrstvu.
-
3
Pekáč zakryjeme alobalom a dáme do rozohriatej rúry na 20 minút, pečieme na 200°C. Potom dáme alobal dolu a pečieme do zmäknutia zeleniny a kým vrch trošku nezhnedne. Pečenie mi trvalo približne hodinu. My sme k tomu mali zeleninový šalát z rajčín, papriky a cibuľky.
Diskusia k receptu