Foto: oco
Toto je asi zwietopf,ale nevadí ak vám to bude chutiť ako nám tak je to fajntopf.V piatok sa mäso nepapá to je zvyk ktorý Zobraziť celý popisToto je asi zwietopf,ale nevadí ak vám to bude chutiť ako nám tak je to fajntopf.V piatok sa mäso nepapá to je zvyk ktorý dodržujeme.
porcie
príprava
Postup
-
1
Jeden hrnček opláchnutej pohanky dáme do 1,5 hrnčeka osolenej vriacej vody ,necháme prejsť varom odstavíme a necháme dôjsť 30 minút.Vodu dávam tak ,aby so nič nezlieval aby sa zachoval rutín obsiahnutý v pohanke.
-
2
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme ostatnú nastrúhanú zeleninu.Dusíme do mäkka.Necháme trochu vychladnúť.
-
3
Zmiešame s pohánkou,pridáme prelisovaný cesnak,vajcia v ruke drvenú majoránku,lyžicu sušenej pažítky dobre premiešame podľa potreby dosolíme.Na vrch dáme plátky masla a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
-
4
Pred dokončením ,pridáme postrúhaný syr a zapekáme tak 10 minút kým sa syr neroztopí
-
5
K tomu som urobil šalát z čínskej kapusty,paradajky,korenia zaziky,olivového oleja a vody.
dakujem za super recept s pohankou