Pho - vegetariánska verzia

mackaa - fotkamackaa, 14. mája 2020
Pho - vegetariánska verzia
Foto: mackaa

Vegetariánska verzia tradičnej vietnamskej polievky Pho, ktorá mne osobne chutí najviac. Pre inšpiráciu pridávam recept.

4
porcie

Suroviny

1 bal.
250 g
3 ks
3 ks
2 cm
2 ks
2 ks
3 PL
1 PL
1 PL
podľa chuti
1 hrsť (čerstvá)
1 hrsť (čerstvá)
2 ks
2 ks
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetky suroviny a nadrobno nakrájame šalotky, cesnak, kúsok koreňa zázvoru, jarné cibuľky a bylinky.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji krátko speníme šalotku s cesnakom a následne ich zalejeme zeleninovým vývarom, bude stačiť tak cca 1 liter. Šupneme do hrnca zvyšné ingrediencie a necháme asi hodinu variť na slabom plameni. Škoricu potom samozrejme vyberieme...

  3. 3

    Medzitým si ryžové rezance uvaríme vo vode, tofu nakrájame na kocky a opečieme do zlatista.

  4. 4

    Keď máme všetko hotové, servírujeme do misiek. Začneme rezancami, ktoré prelejeme vývarom, na vrch naukladáme tofu a zvyšok dekorujeme podľa svojej fantázie. Určite nezabudnite na kúsky limetky, bylinky, jarnú cibuľku a chilli papričky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre