Foto: mackaa
Vegetariánska verzia tradičnej vietnamskej polievky Pho, ktorá mne osobne chutí najviac. Pre inšpiráciu pridávam recept.
porcie
Suroviny
1 bal. |
|
250 g |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
2 cm |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
1 hrsť (čerstvá) |
|
1 hrsť (čerstvá) |
|
|
|
2 ks |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme všetky suroviny a nadrobno nakrájame šalotky, cesnak, kúsok koreňa zázvoru, jarné cibuľky a bylinky.
- 2
Na rozpálenom oleji krátko speníme šalotku s cesnakom a následne ich zalejeme zeleninovým vývarom, bude stačiť tak cca 1 liter. Šupneme do hrnca zvyšné ingrediencie a necháme asi hodinu variť na slabom plameni. Škoricu potom samozrejme vyberieme...
- 3
Medzitým si ryžové rezance uvaríme vo vode, tofu nakrájame na kocky a opečieme do zlatista.
- 4
Keď máme všetko hotové, servírujeme do misiek. Začneme rezancami, ktoré prelejeme vývarom, na vrch naukladáme tofu a zvyšok dekorujeme podľa svojej fantázie. Určite nezabudnite na kúsky limetky, bylinky, jarnú cibuľku a chilli papričky. Dobrú chuť!
Tiež pho:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu