Plnené vykostené kura fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 9. apríla 2012

Určite ste každá skúšala vykostiť a naplniť kura a takto to robím ja.

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Plnené vykostené kura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako vidíte už je tam kura vykostené takto mi to vykostí moja lepšia polovička inak keby som vykosťovala ja tak začínam od chrbta. Ale ako vidíte dá sa to aj takto. Priptavíme si plnku - nedávam presne koľko čoho záleží koľko chcete plnky.

    Plnené vykostené kura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naplníme vykostené kura a dáme piecť

    Plnené vykostené kura (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a upečené

    Plnené vykostené kura (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nestihla som naaranžovať nakoľko som mala veľa kúpačov a tak som len krájala a krájala na misu aby stačilo.Tieto sviatky som mala dosť na spech. Dcéra ma volala aby som išlo na víkend do Bratislavy a tak som s prípravami začala len dnes ráno a preto som nestačila až tak aranžovať.

    Plnené vykostené kura (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

helca103
perfektne vykostené kura, klobúk dole pred polovičkou.... mohol dat návod ako na to :-) Mne sa to ešte nepodarilo aby kura ostalo v celku.
Chválim vás oboch

sonulienka
@helca103 ďakujeme ani mne sa to ešte nepodarilo ja vykosťujem tak ako som písala - rozrežem chrbát a potom musím šiť po celom ale manžel len tak ako je na obrázku - jednoducho sa pohrá
havino
ja vykostím,ale len tak na roládu, ešte som plnene kura z toho nerobila, no budem to nejak skúšať, chcela by som ho tak upiecť,ako ty, super
dorisa
Mňam, pečene kuriatko a ešte aj s plnkou.....paráda
modrykamen
Akosi nemám chuť pustiť sa do vykosťovania kuraťa, u nás sa plnilo celé. Ale tak pekne to vyzerá tak neskús to. Potom napíšem ako som dopadol. Máte ma na svedomí!?
murinova
Ja som pridala dnes recept na galantinu a čaka sa na zverejnenie
ola111
@sonulienka ,my to máme tiež takto podelené,manžel vykostí,ja plním,
takéto kura je výborné
sonulienka
@astheart ale manžel kožku nenareže len vykosťuje len cez to čo je otvorené ja tak vykosťujem, že narežem ale chrbát nie cez prsia a ďakujem Vám za milé komentáre
sonulienka
@izabella929 je to veľmi dobré a hlavne to aj pekne vypadá keď to dáš na misu.Ale musí sa to krájať už skoro alebo aj celkom studené aby to pekne držalo po kope.Vždy keď nemáme jahniatko tak plním kura na Veľkú noc
izabella929
@sonulienka... ďakujem pekne za radu.-))) videla som to v telke, ako to robila jedna pani...vyzetalo to krásne farebne...musí to byť výbrorné jedlo.-))))
evas13
Robila som nedávno takéto vykostené plnené kuriatko, ako vždy som sa trošku potrápila, ale výsledok bol veľmi dobrý, tak ako aj tvoje kuriatko vyzerá výborne.
Pridávam link od @jerica ako ona vykosťuje kura, tiež super. :)
pivonka
Tiež vykosťujem, lebo si myslím, že plnka sa lepšie prepečie, ako keď sa plní nevykostené kurča. Narežem na prsiach, vykostené krídla a stehná vtiahnem dnu. Do plnky cibuľku na oleji osmažím aj s kuracou pečeňou a spolu do plnky pomeliem. Tuším tiež niekedy pridám. Ešte sa chcem naučiť plnku, ktorú robí môj svat. Je iná, ale tiež výborná.
sonulienka
@pivonka veď aj ja tak robím plnku len som to všetko nestihla nafotiť.Ale aj tak si myslím, že každá máme už tú svoju odskúšanú.
elekra
Krásne kuriatko. @sonulienka aj ja mám medzi mojimi receptami vykostené kura, ale plnené do roládky. Prajem Ti veľa chutných receptov.
sonulienka
@elekra veľmi pekne ďakujem aj Tebe prajem všetko dobré a vyskúšaj je to skutočne výborné. Kostru použiješ na polievočku a kuriatko pekne nakrájaš. Včera sa u nás len tak zaprášilo po ňom.
jarunka
Tak na toto sa chystam uz davno a nejak sa neviem odhodlat. Vy ste urbili peknu pracu. Muselo byt dobre s tou plnkou. Vyzera pekne aj na tanieri.
sonulienka
Ďakujem Vám @mariaklara ja to už robím takto roky je to fantastické @jarunka keď to raz skúsiš budeš vidieť, že neodoláš a budeš len takto plniť kuriatko.A pozdravujem do ďalekej Kanady.
evkalibka
asi prídem na zaučenie, som tiež z bb ale zatiaľ som vykosťovala kura len na roládu. Vyzerá super a určite aj tak chutí.
1x lianka
sonulienka
vevkalibka nech sa páči napíšem keď budem na budúce vykosťovať resp. manžel




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia