Bravčová panenka dusená so zeleninou

podravka - fotkapodravka, 9. marca 2017
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Foto: podravka

Komerčný recept
Jemná, na olivovom oleji dusená bravčová panenka podávaná s brokolicou a mrkvou vytvorí jedinečné hlavné jedlo vášho dňa.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 a 1/2 lyžice
250 g
450 - 500 g
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z bravčovej panenky odrežeme všetok tuk a šľachy. Posypeme Podravkou na bravčové mäso a votrieme do mäsa, pokvapkáme 3 lyžicami oleja a necháme 30 minút marinovať.

  2. 2

    Medzičasom na kolieska nakrájame mrkvu a vložíme ju do vriacej vody. Po zhruba 10 minútach pridáme nakrájanú brokolicu a ešte chvíľku varíme. Brokolica by po dovarení mala ostať stále žiarivo zelená a chrumkavá. Zeleninu po dovarení scedíme.

  3. 3

    V panvici rozohrejeme olej a spolu s cesnakom zeleninu krátko opečieme.

  4. 4

    V druhej panvici na zvyšnom oleji dohneda opečieme namarinovanú panenku. Stíšime oheň a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a necháme dusiť 20 minút. Panenka by po rozkrojení mala ostať vo vnútri ružová.

  5. 5

    Bravčovú panenku nakrájame na kolieska a podávame s pripravenou zeleninou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: