Блинчики с мясом - palačinky s mäsom
Moje najobľúbenejšie ruské jedlo. Keď to varíme doma, máme sviatok.
Pečený syr na šunke
Milujem vyprážaný syr, ale hľadám ľahšie alternatívy. Mám ďalšiu, ktorá je chuťovo výborná a...
Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...
Uličské pirohy z trených surových zemiakov - pečené
Uličská dolina a obce v nej - Nova Sedlica, Ulič, Zboj ... je navýchodnejšia...
Plnené zemiaky a lá Bogar
už dlhšie som sa na túto pochúťku chystala tak sa s vami opäť raz podelím s nápadom...
Králik na smotane podľa Romana Paulusa
Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.
Cuketa s kuskusom
tento recept nie je ničím vynímočný, len som sa chcela pochváliť novým druhom cukiet ktoré som...
Králik na víne
Lebo aj králiky majú práve sezónu :) Voňavé, ľahké a veľmi chutné letné jedlo.
Pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Ďalšie z jednohrncových (vlastne jednopekáčových) jedál. Opäť od môjho obľúbeného poľského kuchára.
Hliva s cuketou v smotanovej omáčke
Výrazná hubová chuť hlivy doplnená jemnou chuťou cukety krásne ladili a odporúčam robiť z dvojitej dávky...
Kuracie prsia plnené bryndzou a medvedím cesnakom
Mimoriadne chutné papaníčko, napriek tomu, že išlo o taký "recyklačný" recept typu čo chladnička dala....
Hovädzie na čiernom pive
Hovädzie so zeleninou, marinované v pivovom kúpeli - ale nám bude hej, tepelne upravené v...
Plnené morčacie prsia
Na Slovensku sa zacalo obdobie kacic a husi. My sme zase zabijali morky. Prezrela som...
Tyrolské Gröstle
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských...
Bulharská skladaná torta
V chladničke zostala smotana na šľahanie, tak som rozmýšľala čo s ňou. Niet nad staré dobré...
Palacinky na holandský spôsob
Palacinky su v Holandsku popularne. Mame tu vela restauracii, kde sa podavaju iba palacinky...
Fazuľová kaša
Fazuľu deň vopred namočíme do vody. Ráno fazuľu zlejeme a zalejeme čistou vodou. Potom, ...
Žemľovka na slano
Inspiraciu na takuto zemlovku som videla na jednej kucharskej internetovej stranke. Ja som to robila...
Rošáda
Potrebovala som nasýtiť veľa chlapov. Inšpirovala som sa receptami na námornícke mäso ... a tak vznikla...
Kokošky
U nás na spiši v oblasti Spišského Hradu so zemiakového cesta robili sa - varia "KOKOŠKY". Mnohý...
Rizoto s plodmi mora
Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút....
Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami
Kombinácia diviny, gaštanov a sliviek je vynikajúca.
Zemiaky tri v jednom s fašírkou
Nepredpokladala som, že to pridám na Varechu a preto nemám fotky. Ale tie zemiaky boli také chutné,...
Veľkonočná hlávka (plnka, ...)
Dnes som hlavku ako sa u nas na vychode tomu hovori piekla po prvy krat a...
Hovädzí guláš na červenom víne /fotorecept/
Chutný guláš, ktorý nepotrebuje veľa slov, len poriadne hladné bruško...
„Halušky“ bez múky
To, že sú halušky uvarené bez múky, nie je žiaden zázrak, jednoducho je múka...
Grilovaná roštenka (Entrecote)
Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by...
Pangasius
Pangasius pod tečúcou vodou umyjeme, osolíme, posypeme paprikou a necháme chvíľu postáť.
Kuracie prsia s brokolicovou omáčkou
Kuracie prsia nakrájame, naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.
Výborný losos na pare
Z lososa odstránime kožu. Filet z obidvoch strán trochu osolíme a okoreníme a vložíme do parného...
Kuracie placky
Tento recept je ideálny ak máte doma málo mäsa a potrebujete rýchlo pripraviť chutné jedlo pre viac...
Rozšliapance, vareno-pečené zemiaky, príloha k divine
... a sľub № 2! Pred časom varil a piekol v jednej TV relácii „macher“ s...