
Kurací paprikáš - tak ako ho nepoznáte
Kurací paprikáš s pridaním niečoho extra :-) upozornenie: na fotkách je bez hrásku.

Quiche s bielou špargľou a lososom
Toto je velmi jednoduchy sposob pripravy cesta... Quiche je tentokrat so sparglou, kralovnou jarnej zeleniny......

Špagety s vepřovým masem a parmazánem
V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme nakrájený porek, nakrájené maso, osolíme a opepříme. Pak...
Tradičné slivkové gule
Nám by sa bez slivkových gúľ leto snáď ani nerátalo. A čo vy, už ste ich tieto prázdniny robili?...

Hovädzí steak s redukciou z červeného vína
hovadzie maso, svieckova, rostenka, popripade moze byt aj zadne stehno nakrajame na platky hrube...

Hovädzí perkelt s tarhoňou
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme pokrájanú papriku a rajčinu a krátko podusíme. Potom...

Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...

Plnený camembert na 2 spôsoby
Syry prekrojíme na polovicu a lyžicou vydlabeme stred z obidvoch častí, opatrne aby sme neurobili dieru.

Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi
Deň vopred nakrájame na malé kocky syr feta, ementál, údený eidam a nivu. Syry...

Zapečený karfiol trochu inak
Karfiol, šampiňóny, cibuľa, kyslá smotana, tvrdý syr, olej, soľ, čierne...

Slovenská pochúťka
Všetko mäso umyjeme, nakrájame na rezance a dáme na horúci olej. Pridáme cibuľku, šampiňóny a všetko dusíme....

Jahňací paprikáš v pomalom hrnci
Keď som po prvýkrát robila jahňacinu, dočítala som sa, že má zvláštnu charakteristickú chuť, ...

Jablkový pšenovník - jáhelník
Mlska bez mlieka pre bezlepkáčov, aj pri histamínovej intolerancii. Návod mám od cistinky, inšpirovala...

Tarhoňa zapečená s mletým mäsom
Ste fanúšikmi tarhone a milujete zapečené cestoviny? Potom vyskúšajte tento skvelý recept, v ktorom sú tieto výborné cestoviny skombinované s chutným mletým mäsom....

Rýchle cestoviny
Určite to poznáte, keď potrebujete pripraviť rýchly obed alebo večeru a v chladničke máte len základné...

Cuketové cestoviny s citrónovou šťavou
teraz máme cuketu na tanieri takmer dennne ... úprava vždy iná ... :) a...

Daniel na mede s hubovou kašou
Toto jedlo som pripravoval v jednej menej známej reštaurácii v horách, kďe sme mali poženhane veľa...
Köfte (turecké fašírky)
Köfte je jedno z najobľúbenejších a najjednoduchších jedál tureckej kuchyne....

Ružičkový kel s paradajkami
Ide sezona ružičkového kelu a toto je veľmi chutná príloha k mäsku alebo aj hlavne jedlo pre...

Lokša hrubá sladká
Tento recept mám ešte od svojej mamičky. Už ako deti sme ju mali radi. Najlepšie nám chutila...

Galantína
Tento recept mňa naučila moja dcéra, ktora si ho skušala doma počas študia na hotelovej akademi....

Pizza blesková - nech mi Taliani prepáčia
Toto je pizza, za ktorú prosím bohov talianskej kuchyne o odpustenie. Ale všetkým strašne chutí...
Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska
Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso...

Knedľa s vajcom a slaninkou
Hotovú kysnutú knedľu prepicháme špajdľou, aby zostala pekne nadýchaná. Necháme ju vychladnúť a nakrájame na...

Prírodné kuracie prsia s cukrovým hráškom na masle
Mám rada ľahké a rýchle sviatočné obedy, môj priateľ zbožňuje kuracie prsia na akýkoľvek spôsob, ...

Naozaj rajská
Od detstva mám rada paradajkovú polievku a majú ju rady aj naše deti. Preto som si...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky