Švédske smotanové palacinky fotorecept

morenajea - fotkamorenajea, 10. februára 2011
Švédske smotanové palacinky (fotorecept)
Foto: morenajea

Luxusnejšia verzia palaciniek zo zbierky svetových receptov. Tak rýchlo miznú z taniera, že nebudete stíhať ich smažiť...

15 minút
príprava

Suroviny

500 ml
250 ml
160 g
4 ks
6 ks
2 PL
6 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V troche mlieka rozmiešame všetky vajíčka, žĺtka a cukor.

    Švédske smotanové palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme rozpustené maslo a soľ.

    Švédske smotanové palacinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po trochách pridávame múku a smotanu, spolu so zvyškom mlieka. Vymiešame redšie cestíčko a necháme ho aspoň jednu hodinu odpočinúť v chladničke.

    Švédske smotanové palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po odležaní...

    Švédske smotanové palacinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na kvapke oleja smažíme tenké palacinky. Budú sa v nich robiť nádherné bublinky, že vyzerajú ako povrch mesiaca :)

    Švédske smotanové palacinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    bublinky...

    Švédske smotanové palacinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a papáme...

    Švédske smotanové palacinky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
@moranajea aj mne sa zdá tých vajíčiek veľa, ale máš ich krásne, aj fotto. Ja som raz robila palacinky so smotanou, lebo som mala málo mlieka doma a boli fakt vynikajúce
Pred pár dňami robil kuchár v relácii na TV Barrandov palacinky a povedal, že ak sa dá viac ako dve vajíčka, už sú to omelety. Ale tieto zo smotanou sú iste jemné, raz som skúšala miešať mlieko a smotanu, je to dobré, ale hádam na pol kg múky by boli dobré aj z dvoch vajec a dvoch žĺtkov?
hmmmm...vyzeraju skvele a iste aj takto chutia....inac som sa docitala ze: Vajce alebo 2 žĺtky nahradí polovica lyžice solamylu rozmiešaného v 1dl vody
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Idem vyskúšať a hneď 2 dávky. Vajec mám toľko, že nestačíme minúť.
Uvidím,ochutnám, napíšem.
@morenajea Tvoj recept som zabudla uložiť , konečne som ho našla, dnes si pochutnáme , už sa teším , nie je to lacné , ale tú skvelú chuť si viem predstaviť,teším sa :-)
Myslím, že práve tá hojnosť žĺtkov a smotanka k tomu robí tieto palacinky mimoriadnymi. Bielky zužitkovať na pusinky alebo šamrole :-) Keby aspoň neboli vajíčka tak zdraželi.
@esi , veď napíš, aký bol výsledok.
@morenajaea , tak ako som písala, spravila som,trochu som pomenila množstvo,ale základ ostal, čo dodať, famózne,včera som spravila polovicu a dnes druhú,plnila som marhuľovým lekvárom a čokoládou rozpustenú s maslom,prílohu jablko opečené na masle, poliate karamelovým krémom, fotodôkaz :


Ochunala som ich a su chutovo dobre a velmi jemne. Nie su suche. Oplati sa hlavne ked mate vlastne domace vajicka. Tie su zdravsie a su zadarmo. My mame teraz nadbytok tak preco nie?

Pridaj komentár k receptu: