
Granadír s fazuľkovými strukmi
Rýchlych a chutných jedál nie je nikdy dosť, a ak máte kuchyňu rozmiestnenú po celom byte...

Kukulienky
Žiadne španielske vtáčiky, kto by sa s tým papral. :-) Inšpirovala som sa receptom Rozstrelené...

Zubáč na maďarský spôsob
Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v...

Zubáč na citróne Petra Batthyanyho
Slovenský herec Peter Batthyany známy ako Banán zo sitcomu Maftory, či kapitán Maroš Nagy zo seriálu...

Smotanový rezeň
Tieto rezne si zvyknem pripraviť keď mám málo času. Pripravujú sa deň vopred a potom už je...

Bezlepkové cestoviny Bolognese
Koľkokrát ste sa sami seba spýtali, čo dnes navariť? Bezlepkové cestoviny Bolognese sú náš tip na...

Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.

Chobotnica ala Antonio
Toto sme jedávali v Chorvátsku, domáci to robil vonku, ale dá sa to aj rúre....

Bezlepkové tvarohové guľky
Do misky postupne pridávame tvaroh, vajce, soľ, roztopené maslo, práškový cukor, Universal...

Cestoviny s paradajkami a mozzarellou
cestoviny, (najlepšie su farffale, fusilli)paradajky -pol kila, (pasirovane rajciny1 bal ), 2 bal. mozzarella , sol,...

Gazdovský tanier
Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...

Moje prvé parené buchty - vegánske
V poslednej dobe bolo na Varechu pridaných niekoľko receptov na parené buchty, objavili sa pod nimi...

Daniel so syrom a s paprikami
Mäso patrí k tunajším kulinárskym vášňam. A predsa je vždy dosť dôvodov na osvetu. Napríklad aj v tom, aby sme jednotlivé...

Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...

Kysnuté plnené pagáče v okrúhlej forme
Tento recept na pagáče v našej rodine sa využíva veľmi dlho . Často ich pečiem...

Čína z býčích žliaz
Dovolím si přidat recept, který je pouze z mé hlavy. Zatracovaná i vychvalovaná surovina je...

Zemiaky na kyslo s bandurkami
Zemiaky a príloha zemiaky? Celkom chutné, ak už máme mäsa dosť...

Adana Kebap
Takto pripravený "Adana Kebap" sme jedávali pred rokmi v jednej tureckej reštaurácii v Rakúsku. Je naozaj vynikajúci...

Kuracie špízy s pečenou zeleninou
Mäsko som nakrájala na kocky, všetko korenie (z každého troška) som zmiešala a dala do...

Vanilkové donuty z jogurtového cesta
V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a vanilkový trstinový cukor. V druhej...

Losos na pórovej omáčke
Tento recept chystal v TV na Nova, Babic. Ne je to presne ono, preto že...

Špenátové lievance
Mrazený špenátový pretlak necháme úplne rozmraziť, pridáme prelisovaný cesnak, hrubú múku, žĺtky, soľ...

Pšeno s kelom a cícerom
Toto jedlo sa skladá z minima surovín, ale ja som si ho veľmi obľúbila. Ak...

Francúzske zemiaky z konvektomatu
Je to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť...

Marhuľové guľôčky z tvarohového cesta
Suroviny sú v podstate také isté ako v mnohých guľôčkach, ale marhule sú z kompótu, ...

Farfalle al salmone
Do osolenej vody dáme variť cestoviny a kým sa uvaria, pripravíme si omáčku. Na olivovom...

Zemiaky plnené klobásovým mäsom
Robili sme klobásky a tak som si nechala trochu mäsa aj na plnené zemiačiky.

Írsky guláš
Tohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto...