Plnená paprika
Plnená paprika

Plnená paprika fotorecept

alexandra20 - bez fotkyalexandra20, 27. marca 2017

Plnenú papriku pozná určite každý a v každej domácnosti má svoje miesto. Táto verzia je presne podľa našich chutí.

6-7
porcií
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 flaše
600 g
2 ks
1 ks
1 ks
2 ks
2 ks
4 ks
200 g
2 ks
3 PL
3 PL
3 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Ryžu si uvarím a nechám vychladnúť.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si dám mleté mäso, ryžu, 2 celé vajcia, mletú červenú papriku, soľ, čierne korenie, cesnak a trošku mletého muškátového oriešku. Všetko spolu poriadne premiešam.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papriku si naplním s mäsovou plnkou a zo zvyšného mäsa si urobím guľky, ktoré obalím v hladkej múke.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobím si červenú zásmažku - 3 PL masla nechám roztopiť, pridám 3 PL múky, pridám 1 čl mletej červenej papriky a poriadne premiešam. Na záver pridám ešte 1 PL hnedého cukru.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do zásmažky si pridám pretlak ( použila som domáci pretlak ), flaše prepláchnem vodou, ktorú pridám do hrnca a premiešam. Dám tam ešte 2 bobkové listy.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nechám zovrieť a pridám ošúpanú cibuľu, do ktorej som napichala asi 4 klinčeky, papriku a guľky. Za občasného miešania nechám zovrieť. Varím cca pol hodinku, aby sa urobilo mäsko.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver pridám smotanu na šľahanie, premiešam a necham zovrieť. Na záver dochutím soľou, hnedým cukrom a škoricou.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Priateľ nelúbi velmi papriku, tak ju tam dávam len na chuť, a vždy zostane mne. Podávala som s čerstvým chlebíkom. Prajem dobrú chuť.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Robievam skoro presne ako Ty /aj počet paprík/ len nedávam smotanu, ale zá-pražku zalejem cca 1-1,5 dcl mlieka a pretlakom / nepáli záha/ a sladím na konci varenia.

Pridaj komentár k receptu: