Gazdovska rajčinová omáčka s knedlou

anida - fotkaanida, 20. decembra 2012
Gazdovska rajčinová omáčka s knedlou
Foto: anida

Som začínajúca kuchárka,dievča z mesta ktoré sa vydalo na dedinu a tak sa pomaly učím a skúšam vyvárať aby som potešila svojho mužíčka :-) Zobraziť celý popisSom začínajúca kuchárka,dievča z mesta ktoré sa vydalo na dedinu a tak sa pomaly učím a skúšam vyvárať aby som potešila svojho mužíčka :-) lebo doteraz varil iba moj muž!!! nuž nebudem predsa horšia a tak som sa pustila do varenia, dnes som napríklad skúsila toto,recepty si vymýšľam ale rada sa inšpirujem .....

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Omáčka:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    čo budeme potrebovať: toto všetko + kto chce čo chce navyše :-) ja som napr. dala aj dve lyžičky domácej čili omáčky lebo mame radi pikantne

    Gazdovska rajčinová omáčka s knedlou - obrázok 1
  2. 2

    najprv som si nakrájala na kolieska cibuľu a mäsko na plátky, trošku naklepala, okorenila soľou, čiernym korením, vegetou, červ.paprikou, majoránkou , oreganom a dala na vymastený plech s cibuľkou, podliala vodou a dala som piecť asi hodinu :-)

    Gazdovska rajčinová omáčka s knedlou - obrázok 2
  3. 3

    a ideme robiť omáčku : na oleji som si opražila cibuľku nasekané na jemno a ked už bola do zlatista, vliala som tam veľký pohár domácich zavarených rajčín....

    Gazdovska rajčinová omáčka s knedlou - obrázok 3
  4. 4

    rajčinovú zmes som troška podliala vodou a nechala udusiť do mäkučká :-)

    Gazdovska rajčinová omáčka s knedlou - obrázok 4
  5. 5

    ked boli paradajky uvarené, naliala som tam mlieko ale len asi za dva poháre a okorenila som koreninami podla chuti ...podobne ako pri mesku a všetko riadne rozmixovala do jemna alebo kto ako ma rad...a pridala som ešte asi 5 polievkových lyžíčc kečupu

    Gazdovska rajčinová omáčka s knedlou - obrázok 5
  6. 6

    potom som do omáčky vyliala zbytok mlieka a uviedla do varu, ked zovrela omáčka pridala som šlahačku na varenie a a ešte zahustila zátrepkou z hlad. muky a mieka...nechali ešte pár minut variť a odstavime, potom už len ochutnavame a prípadne možme dochutit ešte lyžicou octu

    Gazdovska rajčinová omáčka s knedlou - obrázok 6
  7. 7

    vybrali sme mesko, ktore sme počas pečenia podlievali aby bolo štavnate.....

    Gazdovska rajčinová omáčka s knedlou - obrázok 7
  8. 8

    a hotovo!!!!!.... podávame s knedľou...myslím že sa mi celkom vydarilo na prvýkrát :-D

    Gazdovska rajčinová omáčka s knedlou - obrázok 8

Diskusia k receptu

medulienka122
si šikulka, takto na prvýkrát, super, k paradajkovej omáčke zvyknem využiť mäso z polievky, ale aj tak sa dá, samozrejme
denyany
fakt, na prvýkrát skvele. ani ja som nebola žiadnou hviezdou kuchyne, keď som sa vydala, ale ak človek chce...
vanilka111
do paradajkovej omáčky by bol lepší pretlak ako kečup, keď už máš domáce zavárané paradajky a chuť upravíš cukrom a soľou :-)
anida
jeeej dakujem za pochvalu a aj za rady :-) ste zlatííí
ceremka
paradajkovu omacku takto pripravene maso kus "zabije".ja tiez pouzivam maso varene z polievky.ale inac sikovna
1x anida




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia