
Pšeno so zeleninou
Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané, napriek svojej hodnote. Začnete s ním experimentovať?

Zemiakové košíčky
dame vykysnut kvasok a zarobime z ostatnych ingrediencii cesto a nechame ho vykysnut. Zatial si pripravime...

Lečo s baklažánom, cícerom a sójovou smotanou
Prvýkrát som skúšala lečo so „smotanou“....

Kuracie prsia s pomarančom a feniklom
Explózia chuti. Jedinečná kombinácia basmati ryže s kuracími prsami s pomarančom a feniklom.

Muffiny s čokoládou podľa Svetli
Konečne som vyskúšala recept na úžasné muffiny a vydarili sa, rada by som sa oň s...

Pečený pstruh plnený sušenými slivkami
Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....

Raňajkové taštičky z maslového cesta
Výborné jablkové taštičky. Na prípravu nám postačí len 6 surovín a za pol hodinu máme výborné...

Losos s jazmínovou ryžou a avokádovou salsou
Hľadáte recept na rýchlu a chutnú večeru? Tak vyskúšajte tento recept na lososa s jazmínovou ryžou SOS a avokádovou salsou....

Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom
Z talianskej múky semoliny, 4 vajec, 4 žĺtkov, 100 ml olivového oleja a štipky soli...

Bryndzová polievočka mojej Lenky
Lenka je moja staršia dcéra a túto polievočku priam miluje. Na obed zje aj 4 taniere...

Chlebík s grilovaným cesnakom
Na grilovanie sa teším už od jari. Pre tú vôňu, náladu aj svojské jedlá...

Kysnutá bábovka s tvarohom a kandizovaným ovocím
Bábovka napríklad na adventný čas. Každý kúsok s čokoládovým stromčekom.

Najguľatejšie makové potešenie
Vyzerajú krásne, sú plné vápnika, sú bez múky a cukru, sú z lacných surovín......

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou
Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

Šalát z peniazovky
Peniazovky očistíme, opláchneme a nakrájame na plátky. Vo vývare z bujónu ich povaríme 5 minút....

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

Rybacia polievka
Pre niekoho boj, pre niekoho tekuté zlato, nie každý má rád rybaciu, no u nás je to jedna z obľúbených polievok....

Strapatý marinovaný losos na šošovici
Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej...

Slivky v snehovom záveji
každý deň idem z práce domov cez trhovisko. Bože! Až oči prechádzajú z farieb, nos...

Kysnuté - nekysnuté slimáky
Cesto: Kvások pripravíme aktivovaním droždia v teplom mlieku s cukrom. Následne pridáme všetky suroviny a premiesime....

Výborné jedlo zo slezu nebadaného
Málokto vie, že niektoré liečivé rastlinky sa môžu v kuchyni využívať ako zelenina. K takýmto patrí aj slez...