Slúžila som na LSPP a moja šéfka nám objednala večeru - celozrnnú pizzu. Odvtedy som hľadala recept a dnes som aj realizovala.
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Múku pomiešame, pridáme soľ.
- 2
Vo vlažnej vode rozmiešame droždie a pridáme roztopenú kokosovú masť. Roztok nalejeme na slanú múku a vypracujeme cesto, ktoré natrieme kokosovou masťou. Uložíme do kovovej nádoby, zakryjeme potravinárskou fóliou a kuchynskou utierkou. Takto uložíme kysnúť na 60 minút do 50st.C vyhriatej rúry.
- 3
Po hodine kysnutia cesto prepracujeme a rozdelíme na 4 bochníky. Z bochníkov na tenko vyvalkáme 4 korpusy na pizzu. Potrieme kečupom a navrch dáme všetko, čo komu pasuje. Moja obľúbená je: kyslá smotana, cibuľa, údená slanina, vajcia, syr. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vajcia surové :-)