Cesto na pizzu z celozrnnej múky

editamarkos - fotkaeditamarkos, 27. augusta 2015

Slúžila som na LSPP a moja šéfka nám objednala večeru - celozrnnú pizzu. Odvtedy som hľadala recept a dnes som aj realizovala.

4
porcie
120 minút
príprava
10 minút
na 230 °C

Suroviny

200 g
200 g
100 g
40 g
3 dl
3 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Múku pomiešame, pridáme soľ.

  2. 2

    Vo vlažnej vode rozmiešame droždie a pridáme roztopenú kokosovú masť. Roztok nalejeme na slanú múku a vypracujeme cesto, ktoré natrieme kokosovou masťou. Uložíme do kovovej nádoby, zakryjeme potravinárskou fóliou a kuchynskou utierkou. Takto uložíme kysnúť na 60 minút do 50st.C vyhriatej rúry.

  3. 3

    Po hodine kysnutia cesto prepracujeme a rozdelíme na 4 bochníky. Z bochníkov na tenko vyvalkáme 4 korpusy na pizzu. Potrieme kečupom a navrch dáme všetko, čo komu pasuje. Moja obľúbená je: kyslá smotana, cibuľa, údená slanina, vajcia, syr. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia