
Makové polmesiace
Tento kolac sa pripravi velmi rychlo a jednoducho. Dala mi ho znama, pretoze mi svojou vynimocnou stavnatou...

Jahňací chrbát s avokádovou zmesou
Slovensko je v zime i v lete mäsomilnou krajinou. Horúce prázdninové obdobie však volá nielen po...

Kuracia bryndza
pre 4 osoby na raňajky stačí: štvrť litra mlieka, 2 vajíčka, štipka soli, čierneho...

Hríbovo-hubová torta Máryška Šedivá
Použila som v tomto recepise väčší počet surovín a možno zdanlivo na prvý pohľad neladiacich chuťovo...

Baklažánový pekáč s tarhoňou
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....

Vajíčka plnené cviklovou penou
Vajička uvaríme natvrdo, po uvarení necháme vychladnúť, prekrojíme ich na polovicu a vyberieme z nich...

Zemiaková gulášovka
Kabanos nakrájame nadrobno a vložíme na panvicu, na ktorej sme urestovali cibuľu na oleji. Spoločne...

Klíčky napr. do šalátu
Keďže máme hypermarket ďaleko a menej zeleniny, skúsila som si vypestovať domáce klíčky, fotku sa mi...

Cestoviny na zelenej tráve
Uvarime si cestoviny v osolenej vode al dante. Medzy tym si na panvici rozpustime maslo pridame smepat...

Tekvica na sladko
Ak má niekto rád teplé a zdravé raňajky, tak si isto zamiluje tento recept :)

„Bryndzáky“ trochu inak
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s...

Husacie stehno s cibuľovým čatní a batatovou omáčkou
Husacie stehná očistíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. Na panvici ich opečieme, potom poukladáme do plechu, ...

Jablkové rezy z tvarohového cesta
Recept mám zo staršieho čísla časopisu Život a u nás je obľúbený, preto si ho...

Tvarohové koláče s opitými hrozienkami a mätovou penou
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme kysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, narežeme na...

Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

Banánovo-jabĺčková mňamka
Dnes som mala chuť na ovocný olovrant a vymyslela som takýto rýchly receptík na ovocnú mňamku na...

Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme...

Bezlepkový rebarborovo-jahodový koláč
Leto je tu a s ním aj bohatá úroda čerstvých, šťavnatých ingrediencií! ...

Mrkvičková nátierka
Nastrúhame si na jemnej starne struháka mrkvu, tvrdý syr, /môže sa pridať aj malá cibuľka podľa chuti/....